Kadınlara önemli tavsiyeler

Kadınlara önemli tavsiyeler
Güncelleme:

Waternet’in Sağlıklı Beslenme Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy, kadınlara önemli tavsiyelerde bulundu.

‘Sağlıklı ve Taze İçme Suyuna Ulaşmanın En Kolay Yolu’ ilkesini benimseyen Waternet, çalışan kadınlar ve anne bloggerlar ile sağlıklı beslenme uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy’un bir araya geldiği bir etkinlik düzenledi. Diyetisyen Canan Aksoy, Tavsiye Evi’nde, çocuk sağlığında su tüketimi, obezite sorunu ve kadınlarda su tüketimi gibi konularda soruları cevapladı.

Sağlıklı suyu en güvenilir ve kolay şekilde tüketici ile buluşturmayı amaçlayan Waternet, Sağlıklı Beslenme Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy ile çalışan kadınlar ve blogger annelerin buluştuğu bir etkinliğe imza attı. Tavsiye Evi’nde düzenlenen etkinlikte Diyetisyen Canan Aksoy, kadınları çocuk sağlığında su tüketimi, obezite sorunu ve kadınlarda su tüketiminin önemi gibi konularda bilgilendirdi.

Yaz aylarında su tüketimi önemli

Terleme yoluyla sıvı kaybının yoğun olarak yaşandığı  yaz aylarında vücudun sıvı ihtiyacının daha da artacağını belirten Diyetisyen Canan Aksoy, “Bu dönemde özellikle çocukların su tüketimine dikkat edilmesi gerekiyor. Bu konuda ailelerin, çocuklarının susamalarını beklemeden onlara su içirmeleri gerekiyor.” dedi. Suyun çocuk sağlığında çok önemli olduğunu vurgulayan Canan Aksoy, yetersiz sıvı tüketiminin çocuklarda birçok hastalığa neden olduğunu, bunun da fiziksel ve zihinsel sorunlara davetiye çıkardığını kaydetti.

Çocukların beslenme alışkanlığı ailelerden geliyor

Waternet Sağlıklı Beslenme Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy, yetersiz su tüketimi kadar obezite sorununun da çocuk sağlığını etkilediğini söyledi. Kadınlara birçok tavsiyede bulunan Aksoy, “Evde bulunan yiyecekler ve düzensiz yemek saatleri ailelerin sorumluluğunda. Bu nedenle, çocuklar beslenme alışkanlıkları ailelerinden alıyor. Şu an obez olan yetişkinlerin %40’ının çocukluk çağında obez olduğu bilinmekte. Aileler sağlıklı beslenme konusunda çocuklarına rol model olmalılar.” diye konuştu.

Kadınların çocukları kadar kendi sağlıklarına da önem vermeleri gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Canan Aksoy, “Su, çocuklar için olduğu kadar, kadınlar için de çok önemli. Çalışan kadınlar, iş ortamında fazla enerji sarf ettiği için özellikle yaz aylarında günde en az 2 litre su tüketmeliler.” diye konuştu.

Keyifli dakikalar yaşayan kadınlar, çocuk sağlığı ile ilgili akıllarındaki tüm soru işaretlerini Waternet Sağlıklı Beslenme Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy sayesinde cevaplandırdı.