Kahvaltılarda bu besinleri tüketmeyin

Kahvaltılarda bu besinleri tüketmeyin
Güncelleme:

Sağlığınız ve formunuz için bu besinlerden uzak durun...

Sağlıklı ve zayıf kalmak için günün en önemli öğünlerinden biri olan kahvaltıyı atlamamak gerekiyor. En çok sevilen ve diyette de mutlaka yapılması önerilen kahvaltıda bazı ayrıntılara da dikkat etmek gerekiyor. Kahvaltı yapan insanlar yapmayanlara oranla daha zayıf kalıyor, güne daha iyi başlıyor, daha enerjik oluyor ve gün sonunda daha az acıkıyor. Ancak kahvaltıda bazı besinlerden uzak durulması gerekiyor.

Öncelikle Türk mutfağında büyük öneme sahip olan kahvaltılarda bazı şeyleri unutmanız gerekiyor. Kahvaltı sofranızdan uzak tutacağınız poğaça, börek ve çörek tarzı yiyecekler sizi forma sokacaktır. Poğaça gibi yoğun unlu ve yağlı yiyecekler yerine çavdar ekmeği, kızarmış ekmek veya kepekli ekmek tercih ediniz.

Sosis, salam jambon gibi besinlerin de tüketilmemesi gerektiğini belirten uzmanlar ayrıca, tereyağı, reçel, marmelat, kızartma, yağlı kaşar peyniri yağda pişmiş yumurtayı önermiyor.

Kahvaltıda, haşlanmış yumurtayı tercih edebileceğiniz gibi domates, biber, salatalık, peynir, zeytin, az miktarda bal ve kivi, portakal gibi meyveleri tercih edebilirsiniz.

Uzmanlar kahvaltıda şekersiz çayı önerirken, çayda da aşırıya kaçılmamasını tavsiye ediyor.