Kilolardan kurtulmak onları taşımaktan daha kolay!

Kilolardan kurtulmak onları taşımaktan daha kolay!
Güncelleme:

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan; fazlalıklardan kurtulmanın, fazla kilolarımızı taşımaktan daha kolay ve daha az masraflı olduğunu söyledi.

Yazla birlikte fazlalıklarımızdan kurtulma ve hafifleme ihtiyacı duyarız. Hem ruhsal hem de bedensel olarak duyduğumuz ihtiyaç bize hafiflemenin çarelerini aratır. Fazlalıkları atarız ve özgüleşiriz… Ruhumuz gibi kıyafetlerimiz de hafifler. Peki ya kilolarımız?

Beslenme ve Diyet Uzmanı 
Nil Şahin Gürhan, “Sağlıklı kiloda olan bireylerin yaşam enerjileri yüksektir ve ideal kiloya ulaştığında çoğu hastalıktan kurtulmuş olur. Kıyafete harcadığı zaman daha az olduğu için daha mutlu alışveriş yapar. Kilo verdikçe aynalarla barışır ve hafifledikçe hareket özgürlüğü artar” açıklamasını yaparken,  “Fazla kilolu olan bireylerin yaşam enerjisi daha düşük olur ve bunun için ekstra enerji harcamaları gerekir. Fazlalıklarıyla yüzleşmek istemediği için aynalara küser. Fazla kilolarla yürümek zor olduğu için yürüyüş yapmak bir takım sağlık problemlerinin su yüzüne çıkmasını hızlandırarak bireyler için işkenceye dönüşür” dedi.

Yol haritanız sağlam ve gerçekçi olsun

Fazlalıklardan kurtulmanın fazla kilolarımızı taşımaktan daha kolay olduğunu hatırlatan Nil Şahin Gürhan, “Öncelikle fazlalıklardan kurtulmaya karar verin ve kilo vermek için gerçekçi yol haritanızı oluşturun” diyerek şu uzman tavsiyelerinde bulundu;

Birinci kuralınız düzen olsun ve öğünlerinizi düzene sokarak işe başlayın.

Sabah uyanınca kahvaltınızı mutlaka yapın. Kahvaltıda yumurta, peynir, tam tahıllı ekmek ve bolca yeşillik olsun.

Az ve sık beslenin. Öğünlerinizin arası 2-3 saat olsun.

Öğle yemeğinizde sebze yerseniz akşam et yemeği tercih edin. Etin görünen yağlı kısımları varsa yememeye dikkat edin.

Kaliteli karbonhidratlar tüketin. Ekmeğiniz tam tahıllı ya da çavdar olsun.  Beyaz ekmek, poğaça, börek gibi basit karbonhidrat içeren yiyeceklerden uzak durun.

Öğünlerinizde en az 1 kâse salata olsun. Böylece günlük lif ihtiyacınızın çoğunu karşılamış olursunuz ve kabızlığı engellersiniz.

Porsiyonlarınıza dikkat edin. Yemeniz gereken sağlıklı yiyecekleri ölçülü bir şekilde tabağınıza alın ve tabağınızdaki yemeklerin dışına çıkmamaya özen gösterin.

Tatlı ihtiyacınızı meyvelerle karşılayın. Yaz meyvelerinin zayıflamaya yardımcı etkisinden faydalanın. Dilerseniz 2 top taze sütten yapılmış dondurma kaçamağı da yapabilirsiniz.

Su içmeyi alışkanlık haline getirin. Her gün 2-3 litre su içmeye çalışın.

Her gün yarım saat yürümeyi ihmal etmeyin. Yürüyüş yapmak hem keyif verir hem de zayıflamaya yardımcıdır.

Yeterli uyumaya özen gösterin. Çünkü uykusuzluk kilo almanıza sebep olur.

Leyditurk.com