Kış meyvelerinin faydalarını biliyor musunuz?

Kış meyvelerinin faydalarını biliyor musunuz?
Güncelleme:

Havaların iyice sertleşmeye başladığı son zamanlarda en çok insanlar gripten şikayet ediyor.

Uzmanlar soğuk havalardan doğal yollarla korunmak için bol bol kış meyveleri tüketilmesini öneriyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren meyveler gibi bu meyvelerin suları da aynı işlevi görüyor. Siz de soğuk algınlığından korunmak için bu meyveleri bol bol tüketin. İşte kışın en çok bulunan meyve sularının faydaları;

Portakal suyu: C vitamini deposu olan portakal yorgunluğu azaltıyor, içindeki lifler sayesinde tokluk hissi veriyor. Potasyum ve kalsiyum kaynağı olan portakal bağışılık sistemini güçlendiriyor.

Nar suyu: Kalsiyum, B6, B9 ve C vitaminleri ile demir, magnezyum, fosfor ve potasyum nar kışın en ideal meyveleri arasında yer alıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren nar hücrelerin yenilenmesini sağlıyor. Antioksidan özelliği bulunan narın kanser düşmanı olduğu ifade ediliyor.

Elma suyu: B3 ile E vitaminleri ve potasyumdan zengin olan elma bedensel ve zihinsel yorgunlukları önlüyor.

Vişne suyu: Kanı temizleyen ve ateş düşürücü özelliği bulunan vişne uyku düzenini geliştiriyor, iltihaplara iyi geliyor ve vücuda enerji veriyor.

Kayısı suyu: A, E, B3 vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve fosfor içeren kayısı vücudun A vitamini ihtiyacını karşılıyor, hazmı kolaylaştırıyor ve cilde iyi geliyor.