Kışın abur cubura dadanmayın

Kışın abur cubura dadanmayın
Güncelleme:

Uzmanlara göre, soğuk havalarda yağ depolama ihtiyacı duyan vücut, bu ihtiyacını abur cuburlardan karşılıyor.

Mevsimin sonbahardan kışa döndüğüi havaların giderek soğumaya başladığı ve gecelerin uzadığı şu günlerde abur cubur tüketiminizin artmasına karşı uzmanlar uyardı.

Uzmanlara göre, soğuk havadan korunmak için kış aylarında yağ depolama ihtiyacı duyan vücut, bu ihtiyacını abur cuburlardan karşılıyor. Uzun kış gecelerinde artan abur cubur yeme ihtiyacınıza karşı daha masum yiyecekleri ve atıştırmalıkları tercih edebilirsiniz.

Cips, pastane ürünleri, ağır ve yağlı karbonhidratlı ürünler, aşırı şekerli abur cuburlar ve gazlı içeceklere karşı uyaran uzmanlar, bu besinlere karşı kışın tüketebileceğiniz sağlıklı abur cuburları öneriyor.

Dondurmanın yaz kış tüketebileceğiniz sağlıklı bir tatlı olduğunu belirten uzmanlar ayrıca, kış günlerinin en ideal tatlısı olarak sahlepi öneriyor.

Aşırıya kaçmadan yiyebileceğiniz fırında kestane, kış mebvsiminde bolca bulabileceğiniz elma ve ayva, ayva tatlısı, boza, portakal ve portakal suyu, patlamış mısır, fındık badem, ceviz gibi kuruyemişler, kuru meyveler, hafif sütlü tatlılar kış mevsiminde tüketebileceğiniz en masum ve sağlıklı abur cuburlardır.