Kışın sağlığınızı balıkla koruyun !

Kışın sağlığınızı balıkla koruyun !
Güncelleme:

Haftada en az 2 gün balık tüketmek, bağışıklık sisteminin sağlam kalmasına yardımcı oluyor.

Besin bileşimleri bakımından bünyenin gereksinim duyabileceği tüm maddeleri içeren balığın haftada en az 2 gün yenmesi, hareketli bir yaşam süren insanın sağlam bir zihin ve vücuda sahip olmasını sağlıyor.

Gıda olarak iyi ve kaliteli protein kaynakları arasında yer alan balık, yüzde 18-25 oranında protein içeriyor. Biyolojik olarak çok değerli bu madde her besinde bulunmayan, insan için son derece gerekli amino asitleri ideal oranlarda içeriyor.

Uzmanlar, balık etinin kemik gelişiminde, gözün farklı ışıklara uyum sağlaması ve görebilmesinde, vücudun bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde önemli rolü olan A vitamini içerdiğini vurguluyorlar. Ayrıca kalsiyumun kemiklere yerleşmesi, kemik sağlığı ve gelişiminde görevli olan D vitamini ve özellikle kanın akışkanlığını sağlayan K vitamini bakımından da hayli zengin olduğunu belirtiyorlar.Haftada en az 2 kez düzenli balık tüketmek, vücudun tüm gereksinimi karşılıyor. 

Balık etinin yağ içeriğini temel olarak uzun zincirli çoklu doymamış yağ asitleri oluşturuyor. Bu yağ asitleri göz sağlığı, kanın akışkanlığı, beyin fonksiyonları, kalp krizi, kalp damar hastalıkları, damar sertliği, depresyon, migren, eklem romatizmaları, şeker hastalığı, yüksek kolesterol ve tansiyon ile kanser gibi pek çok hastalıktan korunmada önemli sağlık etkilerine sahip bulunuyor.zayıflatıyor ve cinsel gücü artıyor.