Ne yaparsan yap kilo veremiyor musun?

Ne yaparsan yap kilo veremiyor musun?
Güncelleme:

İnsülin direnci yüksekliği vücudun yağ depolamasını arttırıyor.

İnsülin direnci, insülinin şekeri kontrol etme, kandaki şeker düzeyini ayarlama görevini yapmasını önler. Direnç oluştuğunda, şekeri kontrol etmede insülin yeterli gelmediği için vücut daha fazla insülin salgılar. İnsülinin ikinci görevi ise yağ depolamaktır. Gereğinden fazla salgılanan insülin, vücuduna yağ depolama emri verdiği için kilo almaya başlarsın. Yağlar ise genellikle karın bölgesinde depolanır.

İnsülin Direnci Belirtileri

İştah ve kilo artışının yanı sıra; yemeğin ardından veya şekerli bir gıda yedikten hemen sonra ağırlık hissi çökmesi, uyku hâli oluşması, ellerin titremesi, terleme, mide kazınması, yüksek insülin direncinin belirtileridir. Böyle bir problemin varsa, kilo vermen zordur. Vücudun insülin salgılayarak sürekli yağ depolama emri verdiği için, yağların yakılması mümkün olmaz. Orantısız salgılanan insülin kan şekerinde düşmeye yol açtığından; şekerli yiyeceklere karşı kontrol edilemez bir iştah duyarsın.

Bütün bunlar sana tanıdık geliyorsa, hemen bir uzmana başvurmalısın. Bir kan testi ile direnç seviyen kolayca ölçülebilir. İnsülin direncin yüksek çıkarsa, öncelikle senin için doğru diyet ve egzersiz planını uygulaman gerekir. Buna rağmen düzelme görülmezse, en az iki, en çok altı ay süren bir tedaviyle insülin seviyen normale döndürülür. Böylece iştahın azalır ve kilo vermenin önündeki engel kalkar.

Women'sHealth