Sadece meyve yiyerek zayıflamak mümkün mü?

Sadece meyve yiyerek zayıflamak mümkün mü?
Güncelleme:

Meyveler gördüğünüz kadar masum değil. Zayıflamak isterken sağlığınızdan olabilirsiniz...

Yapılan en büyük hatalardan biri, düzenli aralıklarla yemek yemek yerine, sadece meyve tüketerek daha az kalori almaya çalışmaktır. Oysa tüm gün boyunca tüketilen meyve, günlük enerji ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalabilir.

Enerji veren kış meyvelerini, mevsiminde tüketme isteğinin arttığı şu günlerde, meyveleri sağlıklı beslenme programı içinde, yeterli miktarda tüketmek önemli. İyi birer vitamin, mineral ve enerji kaynağı olan meyveler; hem büyüme gelişmeyi destekler, hem de hücre yenilenmesine katkıda bulunur. Ancak yeterli miktarda tüketildiklerinde!

Meyve tüketiminde porsiyon kontrolüne dikkat etmek gerekir; günde en az 3 porsiyona ihtiyaç vardır. Ama tabii bu porsiyonlar kişinin yaşı, cinsiyeti ve ihtiyacı olan kalori miktarına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Ayrıca elma, kivi ve portakal gibi glisemik indeksi düşük olan meyveler, kilo vermede daha etkin rol oynar.

Sağlıklı beslenme programını sadece meyvelerle değil, gıda takviyeleri ile desteklemek de vücudunuzu forma sokmaya yardımcı olur. Özellikle içeriğinde yağ hücrelerinin azalmasına yardımcı olan CLA ile birlikte, yağ asitlerini hücre enerji üretim merkezine taşıyan L-Carnitine\'in bir arada bulunan formüllerin tercih edilmesinde fayda var. Diüretik bir bitki olan yeşil çay, fazla kilo oluşmasına etki eden ödem problemini gidermeye yardımcı olur.

Yeşil çay aynı zamanda, termojenik (yağ yakıcı) özelliği ile yağ yakımını arttırır. Kilo vermeye çalışırken önemli problemlerden biri de, aşırı iştahı kontrol altına almaya çalışmaktır. Glikoz tolerans faktörünün temel bileşiği krom, şeker ve karbonhidrata karşı olan aşırı iştahı kontrol etmeye yardımcı olur.