Sağlıklı bir atıştırmalık: Pikan cevizi

Sağlıklı bir atıştırmalık: Pikan cevizi
Güncelleme:

Beyin Cerrahı Doç. Dr. Tufan Cansever, sağlıklı atıştırmalıkların önemine dikkat çekiyor.

Yeni ders zilinin tüm okullarda çaldığı bugünlerde, öğrencilerle birlikte aileler de okul alışkanlıklarına geri dönüyor. Yeniden düzenlenen uyku saatleri ve beslenme alışkanlıkları 2016-2017 öğretim yılına hazırlanıyor.

Sonbaharla birlikte uzun bir yaz tatilini geride bırakan öğrenciler okul sıralarına geri döndü. Çocuklar kadar ebeveynlerin de daha rahat olduğu tatil dönemi sona ererken, ailenin tüm fertlerinin uyku düzeni ve beslenme alışkanlıları da okula uyum sağlıyor.

Çocukların besin ihtiyaçlarının doğru karşılanmasının; fiziksel gelişimleri kadar akademik başarı ve zihinsel gelişimleri için de gerekliliğinin altını çizen Beyin Cerrahı Doçent Doktor Tufan Cansever, sağlıklı atıştırmalıkların önemine dikkat çekiyor. Pikan cevizinin beyin gelişimine olumlu katkılarına değinen Doç. Dr. Tufan Cansever “Pikan cevizi; içerdiği potasyum, kalsiyum ve demirin yanı sıra A, C ve E vitaminleri açısından da son derece zengin bir atıştırmalıktır. Günde bir avuç tüketilen pikan cevizi, özellikle gelişim çağındaki çocukların beyin gelişmine katkı sağlar” dedi. Okul çağındaki çocukların ara öğünlerde abur cubur tüketmektense, pikan cevizi gibi sağlıklı atıştırmalıkları alışkanlık haline getirmelerinin konsantrasyon süresine de katkısından bahseden Doç. Dr. Cansever, konuyla ilgili tavsiyelerini “Ara öğün en az ana öğün kadar önemlidir. Abur cuburdansa pikan cevizi gibi sağlıklı atıştırmalıklar çocukların konsantrasyon sürelerini olumlu yönde etkilediği gibi, daha enerjik olmalarını sağlar” sözleriyle dile getirdi.

Leyditurk.com