Sağlıklı yemek pişirmenin püf noktaları

Sağlıklı yemek pişirmenin püf noktaları
Güncelleme:

Her gün pişirdiğiniz yemekleri daha sağlıklı bir hale getirebilirsiniz.

Birçoğumuz yemek alışkanlıklarını şu anda olduğundan daha sağlıklı hale getirmenin yollarını arıyor. Bunu sağlamak için tüm yemek pişirme tarzınızı değiştirmeye gerek yok. Birkaç basit hile ile daha sağlıklı bir beslenme tarzına sahip olmak mümkün.

1. Yağ yerine et suyu veya su kullanın

Yağ yerine et suyu, sade su ya da bir tutam sebze sosu kullanabilirsiniz. Katman halinde bir yağ tabakasına gerek kalmadan yemeğinizi lezzetli kılmak mümkün. Kızartma hamburger, pirzola ve tavuk göğsünü sıvı yağ spreyi kullanarak pişirin ve et kahverengileşinceye kadar bekleyin. Daha sonra, yemeğin buharıyla pişmesini tamamlaması için et suyu veya su ekleyin. Bu yöntem, arzu edilen kahverengi rengi oluşturacak ve eti nemli tutacaktır. Yemeklere zengin lezzetler katmak ve farklı bir tür için tereyağı yerine patates püresi ya da tavuk suyu kullanmayı deneyin.

2. Yağsız hindi göğsünü kıymayla değiştirin

Özellikle diyet yapanlar için kırmızı etin azaltılması yararlı olacaktır ve kıyma kullanırsanız bunu yapmak daha kolaydır. Yemekten birkaç kalori eksiltmek ve yağ oranını azaltmak için yağsız hindi göğsünü tercih edebilirsiniz.  Kıyma kullanarak yapacağınız bir makarna da, et ihtiyacınızı karşılayabilir.

3. Etleri zeminde durulayın

Tavuk veya hindi göğsünü pişirdikten sonra, durulayın. Etin üzerindeki aşırı yağı alıp öyle servis edin.

4. Paketlenmiş gıdalardan kaçının

Önceden paketlenmiş gıdalar şeker, sodyum, yağ ve vücudunuz için kötü olan diğer çeşitli maddelerle doludur. Bu ürünlerin kullanımını sınırlamaya ve taze ev yapımı gıdalarla beslenmeye çalışın. Dondurulmuş sebze ve meyveler gibi bazı kabul edilebilir önceden paketlenmiş gıdalar vardır. Makarna ve peynir gibi… fakat paketlenmiş ve dondurulmuş gıda tüketimini mümkün olduğunca azaltmak yararınıza olacaktır.

5. Yediğiniz yiyecekleri sebzelerle entegre edin

Her zaman yediğiniz yemeklerin içine sebze eklemenizin birçok yolu vardır. Patates püresi ve pişmiş karnabahar veya kereviz kökünün bir kombinasyonu ile harika bir yemek yapabilirsiniz. Makarna, salata, pilav veya brokoliyi, bezelye ve havuç ekleyerek zenginleştirin.

Eğer normal pişirme alışkanlıklarınıza bu basit değişiklikleri eklerseniz, yağ, şeker ve sodyum tüketimi azalacak, daha sağlıklı bir vücuda sahip olacaksınız. Ayrıca pişirme ve yeme alışkanlığında değişiklikler yapmak, size farklı yemekler için ilham kaynağı olabilir. Sağlıklı pişirme yöntemiyle beslenmek zor olmamalıdır. Yani büyük bir etkiye sahip olacak küçük değişiklikler, başlangıç için idealdir.

Habertürk