Sessizlik kilo verdirir !

Sessizlik kilo verdirir !
Güncelleme:

Sessiz bir yemek masası yemeğin lezzetini daha iyi almanızı sağlıyor.

Yemeğini yerken bir yandan da televizyon izlemeyi mi seviyorsun? Yoksa birileriyle sohbet etmeden yemek sana sıkıcı mı geliyor? En azından arka fonda müzik olmalı diyorsan şunu dinle: Belki de sana gerekli olan sadece sessizlik içinde yemektir…

Food Quality and Preference dergisinin çalışmasına göre, iki kişilik sessiz bir yemek masası sadece ortamı güzelleştirmekle kalmıyor, yemeğin lezzetini daha iyi hissetmeni sağlıyor. İnsanlar, gürültülü bir ortamda yediği yemeğin tadını, sessiz bir ortamda yediğine göre daha az ayırt ediyor. Araştırmanın yazarlarından, İngiltere’deki Manchester Üniversitesi’nden Doktor Ellen Poliakoff  “Geri plandaki gürültüler ilgini dağıtır, derin tat alma duyularını uzaklaştırır” diyor. Bu durumda da tabağına tuz ekler ya da elini sağlıksız ekstralara uzatırsın.

Tabağında her ne varsa, tadına vararak sessizlik içinde ye. Yemeği sevgilinle beraber hazırlar ve birlikte sofraya oturursanız çok daha iyi: Bu durumda kendini daha mutlu hissedeceğin için daha az yiyeceğini garanti edebiliriz.

Women'sHealth