Spor gıdası sektörü ilk helal gıda sertifikasını aldı

Spor gıdası sektörü ilk helal gıda sertifikasını aldı
Güncelleme:

Türkiye’nin lider sporcu beslenme ürünleri markası Hardline Nutrition helal gıda sertifikası aldı.

Dünya’nın en güvenilir Helal Gıda Belgelendirme Kurumu JAKIM’den akredite KASCERT Türkiye’ye ilk sertifikasını verdi.

Dünya’nın en güvenilir Helal Gıda Belgelendirme Kurumu JAKIM’den akredite KASCERT  tarafından denetlenme ve onaylanma işlemleri tamamlanan Türk markası Hardline Nutrition bu sayede Türkiye’nin spor gıdası sektöründeki ilk ve tek helal gıda sertifikasına sahip olma özelliğine kavuştu.

Sadece Türkiye\'de değil, farklı ülkelerde yaşayan Müslüman toplumların da öncelikleri arasında yer alan Helal Belgesi\'ni aldıklarını duyuran HardlineNutriton Genel Müdürü Kemal Taşhan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Helal gıda üretim kriterlerimiz Dünya’nın en güvenilir Helal Gıda Belgelendirme Kurumu JAKIM’den akredite KASCERT tarafından denetlenip onaylandı. Aldığımız helal gıda sertifikasının tüketici hakları açısından önemli bir değere sahip olduğunu düşünüyorum. İslami kurallar doğrultusunda ele alınan \'Helal\' deyimi aslında genel boyutuyla hijyen ve faydalı olma zorunluluğunu kapsayan bir özellikler bütünü şeklinde dünyada yaygınlık kazanmakta. Hardline olarak tüm tüketicilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini en üst düzeyde karşılamamızı sağlayacak oluşumları yakından takip ediyoruz”

Tüm üreticiler aynı titizliği göstermeli

Üreticilerin taşıdığı sorumluluğa dikkat çeken Taşhan şöyle konuştu:

\"Müşterilerinin inançlarına ve sağlıklarına uygun ürün üretme ve doğru etiket bilgileri ile bilgilendirme zorunluluğu, üreticilerin temel görevlerinin başında geliyor. Tüketicilerin inançlarına ve sağlığa uygun ürünleri, marketlerden kuşkusuz ve güvenli bir şekilde tercih edebilmesi için, gerek kamu sektörünün, gerek özel sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının duyarlılığı son yıllarda sevindirici bir biçimde arttı. Biz bu belgeleri tüketicimize güvenli ve sağlıklı ürün sunduğumuzu göstermek için alıyoruz. Tüm kuruluşların aynı titizliği göstermesi temennimiz.

Üretim ortamı önemli

Taşhan, spor gıdası üretimindeki koşullara dikkat çekti:

“Hardline olarak üretim sürecinde ilk dikkat ettiğimiz unsur üretim ortamıdır. Üretim ortamının koşullarını kontrol altında tutuyoruz.ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Sistemimiz Dünya’nın en güvenilir denetleme kurumu olan SGS tarafından denetleniyor. İnce bir titizlikleüretime giren her hammadde ve üretimden çıkan her parti üretimin mikrobiyolojik, kimyasal ve fiziksel analizlerini dünya standartlarına göre yapıyoruz. Çünkü çocuklarımızın ve sporcularımızın sağlığı hiçbir noktada ihmal edilemez. Bu duyarlılıklarımızdan dolayı da Türkiye’de en çok üretim yapan, en güvenilir markayız”