Tatlı yiyerek de zayıflayabilirsiniz

Tatlı yiyerek de zayıflayabilirsiniz
Güncelleme:

Uzman Diyetisyen Orçun Kürüm, tatlı krizine girmeden kilo vermenize yardımcı olacak bir puding tasarladı.

Zayıflamaya çalışan birçok kişinin en zorlandığı anlar tatlı krizleridir. Yeterli karbonhidrat alınmadığı için gün içerisinde düşen kan şekeri tatlı krizlerine sebep olabilir. Bu tür durumlar kişilerin yanlış besin tercihleri yapmasına yol açar. Bunu önlemek için kişilerin günlük beslenme düzeni içerisinde mutlaka yeterli miktarda karbonhidrat bulunması gerekir. Her ne kadar uzmanlar ekmek tüketiminin önemini vurgulasa da bu karbonhidratın tamamı tahıllardan (ekmek, makarna..) karşılanmak zorunda değil. Uzmanlara göre meyve, süt ürünleri ve baklagillerden de karbonhidrat ihtiyacı karşılanabilir. Aynı zamanda kişilerin keyif aldıkları besinleri daha sık tükettiklerinde kaçamak miktarının azaldığı gözlemleniyor.

Bu veriler ışığında Uzman Diyetisyen Orçun Kürüm, tatlı krizine girmeden kilo vermenize yardımcı olacak bir puding tasarladı. Ekmek ve tatlı yemeden sizi tok tutan ve kan şekeri dengenizi uzun süre koruyan bu puding ile 5 günde 2 kilo vermek mümkün. 

Hem besleyici hem de uzun süre tok tutan puding karışımı ve aşağıdaki menü ile beraber hızlı kilo vermek mümkün. Bunu uygulayabilmek için gününüzü dört öğüne bölmeniz gerekiyor. Günün iki öğününde “Fit Puding” tüketirken diğer öğünlerde çorba ve peynirli salata tüketme hakkınız olacak.

Fit Puding Tarifi

1,5 su bardağı (300g) tam yağlı yoğurt  200 kalori

1 yemek kaşığı fıstık ezmesi(12g) veya ceviz(3 tam ceviz)  80 kalori

2 yemek kaşığı keçiboynuzu unu(20g) veya saf kakao(20g)  40 kalori

2 adet küçük muz 180 kalori

Toplam Kalori: 500 kalori

Aşağıdaki örnek menüye bakabilirsiniz.

Kahvaltı: 1 Su Bardağı Fit Puding                

Öğle Yemeği: 1 Kase Mercimek Çorba

Ara Öğün: 1 Su Bardağı Fit Puding 

Akşam Yemeği: Tulum Peynirli Yağsız Salata (sirke, limon serbest)

Not: Bu bir örnek listedir. 5 günden uzun süre uygulanacaksa bir diyetisyene danışılmalıdır. Çorba çeşidini ve peynir çeşidini arzu ettiğiniz şekilde değiştirebilirsiniz. Çorbanın ölçüsü 2 su bardağı, peynirin ölçüsü ise 4 parmak büyüklüğünde veya 3 yemek kaşığı kadardır.

Etiketler fit puding