Tuz kullanımınıza dikkat edin !

Tuz kullanımınıza dikkat edin !
Güncelleme:

Aşırı tuz tüketimi kalp krizi ve felce yol açabilir.

Nefrolog Mehmet Tanrısev bilinçsiz beslenme ve tuz kulanımı hakkında ‘Günlük tuz tüketimi 5-6 gramı geçmemeli.2.5 milyon insanın ölüm nedeni kalp krizi ve inme’ dedi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastahanesi Nefroloji Kliniği’nin periton diyaliz tedavisi gören hastalara moral etinliğinde konuşan nefrolog Mehmet Tanrısev, bilinçsiz beslenme ve tuz kulanımı hakkında uyarılarda bulundu.

Tanrısev, diyaliz hastaları ile yakınlarının katıldığı eğitim ve moral etkinliğinde doğru beslenme, aşırı tuz kullanımının oluşturduğu sakıncalar ile hijyen konularında bilgi verdi. Etkinlikte konuşan Nefrolog Mehmet Tanrısev, Türkiye’nin günde ortalama kişi başına 18 gram tuz tüketimiyle dünyada en fazla tuz tüketen ülkeler arasında olduğuna dikkat çekti.

GÜNLÜK TUZ TÜKETİMİ 5-6 GRAMI GEÇMEMELİ

Tanrısev, dünyada ortalama 2,5 milyon insanın kalp krizi ve inme (beyin felci) nedeniyle yaşamını yitirdiğini ya da kalıcı hasarlarla yaşamını devam ettirmek durumunda kaldığını vurguladı. Tanrısev, aşırı ve bilinçsiz tuz tüketiminin hipertansiyon ve buna bağlı hastalıklar olan kalp krizi ve inmenin en önemli nedeni olduğunu, günlük tuz tüketiminin 5-6 gramı geçmemesi gerektiğini söyledi.

MASADA TUZLUK BULUNDURMAYIN

Tuzun böbrek hastalarının sağlığına olumsuz etkileri hakkında da bilgi veren Nefrolog Tanrısev, tuzlu ve hazır gıdalardan uzak durulması, yemeklere tuz katılmaması ya da az miktarda kullanılması, masada tuzluk bulundurulmamasını istedi.