Ünlüler hangi diyeti yapıyor?

Ünlüler hangi diyeti yapıyor?
Güncelleme:

İşte ünlülerin takip ettiği çeşitli diyet listeleri...

Hemen her gün bir ünlünün yaptığı diyeti ve kilo verme çabasını okuyoruz. Peki bu Diyetlerden hangisi sağlıklı, hangisi takip edilmeli, iyi ve olumsuz yanları neler? Dr. Nihat Dik, Dr. Nazan Karakuş, Dr. Hale Hepçimen  diyetleri inceleyerek bu sorulara yanıt aradı;  

ALKALİ DİYET

Ünlü Takipçileri: Elle Macpherson ve Gwyneth Paltrow

Ne içerir: Sağlıklı bir yaşam için en uygun pH dengesini oluşturmak gerektiğini savunuyor. Düşük asitli gıdalar ile beslenmenin gerekliliğini anlatıyor. Yiyeceklerimizde 20/80 oranında asit olmalı diyor.

Ne yenir: Lahana, ıspanak ve pazı gibi yeşil yapraklı sebzeler, antik tahıllar, avokado, zeytinyağı ve Hindistan cevizi gibi sağlıklı yağlar,  zencefil, zerdeçal.

Ne yenmez: Asit oluşturan şeker, kahve, süt ve rafine karbonhidrat ( beyaz ekmek, makarna,Alkol ve hayvansal protein). Limon ve elma sirkesi gibi ağızda asit tadı bırakan yiyecekler.

Tehlikeleri ve olası yan etkileri: Birçok gıdayı hayatınızdan çıkarmanız gerekiyor.
 
ATKİNS DİYETİ


Ünlü Takipçileri: Catherine Zeta Jones, Jennifer Aniston

Ne içerir: Düşük-karbonhidrat rejimidir. Un, şeker ve patates gibi karbonhidratları yasaklar ama protein ve yağları serbest bırakır sağlar.

Ne yenmez: Bazı meyve ve sebzeler de kısıtlanır.

Tehlikeleri ve olası yan etkileri: Olası kardiyovasküler etkiler.
 
DETOKS DİYETİ

Ünlü takipçileri: Beyonce ve Tania Zaetta

Ne içerir: Birçok kuralı vardır ama asıl amaç zehirli toksinleri vücuttan atmaktır.

Ne yenir ne yenmez: Diyet boyunca sadece günde 6-10 bardak limon, ağaç şurubu, acı biber, tuz, bitkisel çay ve su karışımı içilerek yapılır.

Tehlikeleri ve olası yan etkileri: 1 hafta -10 gün içinde yemek yenmeyeceği için hızlı kilo kaybı hasta yapabilir.

ZONE DİYET

Ünlü takipçileri:
 Brad Pitt, Renee Zellweger.

Ne yenir ne yenmez : Amerikalı biyokimyacı Barry Sears tarafından yazılan kitaptaki meşhur formüldür. Sırasıyla, karbonhidrat, protein ve yağlardan, günlük \"40:30:30\" oranında alınmasını savunur.

Tehlikeleri ve olası yan etkileri: Kabızlık, kötü nefes, mide krampları, bulantı.

BEŞ FAKTÖR DİYETİ

Ünlü takipçileri: Jessica Simpson, Alicia Keys

Ne içerir: Beş haftalık planda, beş malzeme ile beş öğün yemek içerir. Diyet bir haftada en az 25 dakika boyunca, 5 kez egzersiz gerektirir. Diyette bir gün \"ödül günü\" izni bulunuyor.

Ne yiyebilirsiniz: Protein, iyi yağlar, sağlıklı karbonhidrat, lif ve şekersiz içecek.

Tehlikeleri ve olası yan etkileri: Kişinin yemeği seçtiği gıdanın türlerine bağlıdır. Ancak yenilen gıdalar irrasyonel ya da tehlikeli tutumlara yol açabilir.

HCG DİYETİ ve ZAYIFLAMA AŞISI

Ünlü takipçileri: Brithney Spears,  JWOWW (Jenni Farley) , Jennifer Love Hewitt ve Oprah .

Ne içerir: Zayıflama aşısı ile birlikte uygulanan HCG Diyeti 500 kalorilik bir diyettir.

Ne yiyebilirsiniz: Elma, çilek, portakal ve limon hcg diyeti sırasında sizin en iyi yardımcınız olacak demektir.Tavuk ve balık ise protein diyetinizin temelini oluşturur. Marul, domates, ıspanak ve diğer çeşitli sebzeler size gerekli lif ve vitaminleri sağlayacaktır.

Önerilen yiyeceklerin dışında bulunan yiyecekleri, kalorilerinin düşük olması koşulu ile doktorunuza danışarak tüketebilirsiniz. Sığır eti yağsız olduğu taktirde ve sık olmadıkça kullanabilirsiniz. Piştikten sonra ve öncesinde tüm yağları yiyecekten uzaklaştırmanızda fayda var.

Tehlikeleri ve olası yan etkileri: Hormon dengesinin doktor tarafından çok iyi ayarlanması gerekir. 
 
BEBEK MAMASI DİYETİ

Ünlü takipçisi: Reese Witherspoon

Ne içerir: Amerikanın ünlü antrenörü Tracy Anderson tarafından düzenlenen bir diyettir.  Bebek mamasından gün içinde 14 porsiyon (sebze ağırlıklı) yedikten sonra akşam sağlıklı yetişkin bir akşam yemeği yenir.

Ne yenebilir: Bebek maması.

Tehlikeleri ve olası yan etkileri: Yetişkinler bebeklerden daha fazla yediği için demir, çinko ve kalsiyum eksiklikleri ortaya çıkabilir. Bebekler de süt içmek diyetin parçası değildir. Yorgunluk, demir eksikliği yapabilir.
 
YEMEK DEĞİŞTİRME DİYETİ

Ünlü takipçisi: Kim Kardashian

Ne içerir:  Normal yemekler yerine marketlerde satılan diyet barlar, shake’ler, cookie’ler yenir. Kalori hesaplayıp saymak yerine bu şekilde kalorisi net ürünler ile diyet yapmanın daha kolay ve kontrol altında tutulabileceği üzerine tasarlanmıştır. 

Tehlikeleri ve olası yan etkileri : Gıda, besin eksikliği, bağırsak bozukluğu veya kabızlık, mantıksız veya tehlikeli tutum. Bağırsak problemi yaşayanlara önerilmemektedir.
 
RAW FOOD DİYET

Ünlü takipçisi:
 Demi Moore

Ne içerir: Pişirmenin sindirime yardımcı enzimleri yok ettiğine inanılıyor, Yüzde 75 oranında pişmemiş yemek yeniyor.

Ne yenir: Meyve, sebze, tohum, baklagiller, kurutulmuş meyveler, fındık, deniz yosunu ve maden suyu.

Tehlikeleri ve olası yan etkileri: Bu diyetin dengeli bir diyet olarak uygulanması çok zordur. Yan etkileri besin yetersizliği, zamanla genel yorgunluk, osteoporoz sayılabilir.

LAHANA ÇORBASI DİYETİ

Ünlü takipçisi:
Sarah Michelle Gellar.

Ne içerir: Yedi gün boyunca lahana, biber, soğan ve kereviz karıştılarak elde edilen çorba yenir.

Tehlikeleri ve olası yan etkileri : Bu diyet, özellikle kalsiyum, demir, çinko ve B vitaminlerini ortadan kaldırır. Kendinizi şişkin hisseder ve uzun vadede kilo alabilirsiniz.

MAKROBİYOLOJİK DİYET

Ünlü takipçileri:
Gwyneth Paltrow, Madonna, Joe Pesci

Ne içerir: Bu diyetin anahtarı yüksek lif, düşük yağ ve sınırlandırılmış hayvansal gıdalardır. Tam tahıllı ürünler tercih edilir hatta bu yemekler beslenmenin  yüzde 60\'ını oluşturmalıdır.

Ne yenir ne yenmez: Meyve, sebze, tam tahıllı ürünler ve soya ürünleri içerir. Bazen çiğ, bazen pişmiş ama bol sebze yenmelidir. Balık ya da deniz ürünlerine haftada iki kez izin verilir.

Tehlikeleri ve olası yan etkileri : Diyet kalsiyum, demir, protein, magnezyum ve çinko bakımından düşüktür.Yan etkileri; demir eksikliği, anemi ve osteoporoz sayılabilir.

Bugün