Ürünleri alırken iyi okuyun

Ürünleri alırken iyi okuyun
Güncelleme:

Alışveriş yaparken en doğalını ve en güzelini seçmek sizin de hakkınız. Yanıltıcı ambalajlara kanmayın...

LEYDİTÜRK.COM / ÖZEL

Mutfak alışverişi yaparken en sağlıklı ve katkısız ürünleri seçmeye özen gösteririz. Peki bu ürünlerin ambalajları gerçeği ne kadar doğru yansıtıyor? İşte genelde yapılan alışveriş hataları ve ambalajı okuma sanatı:

1. Kolesterolsüz yazan bitkisel ürünlerde zaten herhangi kolesterol yoktur. Eğer kolesterolünüze dikkat ediyorsanız karbonhidrat ve işlenmiş şekeri kesmeniz yeterli olacaktır.

2. Yeşil ambalajlı ürünler sağlık hissini vermek için o renktedir. Yeşil olan her ürün doğal ve yararlı değildir.

3. Sodyumu azaltılmış tuz. Sadece normal sofra tuzuna oranla daha az sodyum vardır. Siz yine de yemeklerinizde deniz tuzu kullanın.

4. Vitamin eklenmiş yiyecek ve içecekler size düşündüğünüz kadar fayda sağlamaz. Bunlar normal yiyecek içindeki vitamine göre hastalıkla mücadele etmez. Vitamin ihtiyacınızı gerçek sebze ve meyvelerden karşılayın.

5. Hormonsuz yazan etler. Yalan değildir fakat zaten hayvanlara hormon verilmez !

6. %100 meyve suyu veya %100 portakal suyu gibi tanıtımlar yanıltıcı olabilir. Zaten meyve suyu özü meyveden başka olan bir ana madde ile yapılamaz.

7. Ürünlerin arkasında yer alan ‘’1 porsiyondaki kalori’’ ürünün tamamının içerdiği kaloriden farklıdır, dikkat edin.

8. Organik ürünlerin ambalajları ve fiyatları diğer ürünlere farklı olur. Kıyasla düşük fiyata satılan üzerinde ‘’organik’’ yazan ürünler tüketiciyi aldatabilir.  

Yasal Uyarı: Yayınlanan bu haberin tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilse dahi bu haber kullanılamaz. Kullanım ihlallerinde Haber3 Yayın Grubu yasal haklarını saklı tutar.