Vücudunuzdaki kimyalallardan bu sebzelerle kurtulun

Vücudunuzdaki kimyalallardan bu sebzelerle kurtulun
Güncelleme:

Bu sebzeleri tüketerek vücudunuzu kimyasalların zararlı etkilerinden koruyabilir.

Toksinleri vücuttan atan enzimler iyi çalışmıyorsa; şampuanlar, böcek ilaçları, araçlardan çıkan gazlar kansere davetiye çıkarıyor. Brokoli ve turp yiyerek kimyasalların zararlı etkilerinden korunabilirsiniz

Şampuanlar, böcek ilaçları, araçlardan çıkan gazlar; kanseri tetikleyen çevresel faktörler arasındadır. Bu toksinler; kanserin büyümesine ve yayılmasına neden olur. Kimyasallar; DNA'mıza zarar vererek ve detoksifikasyon yollarını engelleyerek kansere yol açabilir. Kansere neden olan genlerin aktive olmasına da sebep olurlar.

BESLENME ÖNEMLİ

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Toksinleri vücudumuzdan atmaya çalışan enzim sistemleri normal çalışmıyorsa; bu zararlı maddeler ölümcül kanserojen etkiye sahip olurlar. Daha da kötüsü; bazı toksinler, sağlıklı enzimlerin bile yeteneklerini bozar. Çevresel toksinlerin saldırılarından kaçınmak mümkün değildir. Önce onları belirlemek ve ardından da koruyucularla vücudumuzu donatmak gerekir. Toksik maddelerin zararlı etkilerinden korunmada doğru beslenme büyük önem taşır. Brokoli, karnabahar ve hardal içeren yeşillikler ile turpgiller; en güçlü kanser savaşçıları olarak gösteriliyor. Pek çok çalışmada; bu sebzelerin başta meme, prostat, kolon, akciğer, mesane, yumurtalık kanserleri olmak üzere çeşitli kanser türlerini önlediği tespit edilmiştir. Sebzeler, aynı zamanda vücuttan atıldıktan sonra bile uzun süreli anti kanser koruması sağlıyor. Turpgillerin ve brokolinin içinde bulunan glukosinolatlar; toksinlerden koruyan ve detoks için anahtar mekanizma olan olan enzim sistemini destekler.