Yağ yakan 6 atıştırmalık

Yağ yakan 6 atıştırmalık
Güncelleme:

Hem sağlığınızı koruyacak hem de kilo vermenize yardımcı olacak atıştırmalıklarla tanışmak ister misiniz?

Dr. Mehmet Öz\'ün tavsiye ettiği bu atıştırmalıklar, ara öğünlerde değiştirerek yendiğinde yağ yakıcı özellikleri ile zayıflamayı hızlandırıyor.

İNCİR 

Bu meyve sizi daha uzun süre tok tutmaya yardımcı olan lif bakımından oldukça zengindir. Lif kaynağı bu besini atıştırmalık olarak tüketmek, hem daha az yemenize hem de yağ yakmanıza yardımcı olur. Ayrıca canınız tatlı istediğinde, ilave şekerli işlenmiş bir şey yemek istemiyorsanız incir harika bir alternatiftir. Kurabiyeden, kekten vazgeçin ve sağlığınız için taze ya da kuru incire yönelin. 

MEYAN KÖKÜ 

Şeker-çikolata reyonunu es geçin ve mahallenizdeki doğal ürünler satan mağazaya girin. Meyan kökü yağ birikmesinde rol oynayan enzimi bloke eder ve açlık krizlerini önlemeye yardımcı olur. 

FASULYE 

Çözülebilir lif zengini fasulye çeşitleri sindirim kanalında sağlıklı bakteri oluşumunu destekler ve enflamasyonu (iltihaplanma) azaltmaya yardımcı olur. 

KARPUZ 

Yazın en sevilen meyvelerinden olan karpuz, amino asitleri artırır ve metabolizmayı desteklemeye yardımcı olur. Ayrıca karpuzun çoğu su olduğundan vücuda yeteri kadar su sağlar. Yağ yakmaya başlamak için ihtiyacınız olan tek şey günde 150 gram karpuz... İster dilimleyip yiyin, ister blender\'a atıp keyifle yudumlayın... 

ANTEP FISTIĞI 

Antep fıstığının sağlığımıza birçok faydası vardır. Lif, protein ve sağlıklı yağ zengini fıstık, tok kalmanıza yardımcı olurken yemeği abartmanızı önleyebilir. Evden çıkmadan yanınıza alacağınız küçük bir avuç fıstık işinizi görecek. 

ÇAM FISTIĞI 

Çam fıstığı yalnızca çoklu doymamış yağlar bakımından zengin olmakla kalmıyor aynı zamanda beyne, tok olduğunuza dair sinyaller ileten bir kimyasal gönderdiğinden iştahınızı bastırmaya yardımcı oluyor. Haftada üç kere iki yemek kaşığı kadar tüketmeye çalışın.