Yasemin çayını ne için içmeli?

Yasemin çayını ne için içmeli?
Güncelleme:

Yasemin çayını içmeniz için okadar çok nedeniniz var ki..

Yasemin çayı ve uzun yıllar boyunca çok sayıda hastalık için bir bitkisel ilaç olarak kullanılmıştır. Yaşlanma sürecini yavaşlatma ve kansere yakalanma riskini azalttığı, serbest radikalleri yok ettiği belirlenmiştir. İhtva ettiği antioksidanlar sayesinde birçok hastalığa çözüm anahtarı sunmaktadır. Bunların dışında yasemin çayı kötü kolesterol düşürerek kalp krizini önlemeye yardımcı olabilir. Yasemin çayı bakteri ve virüsler, dizanteri, grip ve kolera ile mücadelede başrılı olabilir. Vücut için zararlı bakterileri yok ederken yararlı bakterilerin ise güçlendirmeyi başarır. Yasemin çayı ile yapılan gargara soğuk algınlığına karşı korunmaya yardımcı olabilir. Diğer sağlık için yararları ise kan basıncı düşürücü, bağışıklık sistemini güçlendirici, vücut yağının (kalori yakmayı sağlayarak) azaltılması ve diş çürüklerini (gargara olarak kullanıldığında) önlemesidir.

Yasemin Çayının Sağlığa Yararları

* Kan pıhtılaşması riskinin azaltılmasına yardımcı olur.
* Bağışıklık sistemini güçlendirir.
* Doymuş yağ emilimini önlemeye yardımcı olur.
* Kalp krizini önlemeye yardımcı olabilir.
* Kolestrol seviyelerini düşürür.
* Dişlerinizi, çürük ve oyuk oluşumundan korur.
* Stresi azaltmada çok etkilidir.
* Hamile kadınlarda görülen mide bulantısını hafifletir.
* Yüksek kan basıncını düşürür.
* Diyabetli hastalarda, kan şekeri seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olabilir.
* Mide ülserinin önlenmesinde ve tedavisinde katkı sağlar.

Yasemin çayı nasıl demlenir?

Günümüzde yasemin çayları artık poşete de girdi. İster poşetle isterse de yasemin bitkisinin kurutulmuş çiçeklerini aktarlardan alarak tedarik edebilirsiniz. Her bitki çayında olduğu gibi yasemin çayının da kaynayılması doğru değildir. Kaynatıldığında tadının acımsı ve renginin siyaha çaldığını fark edersiniz.

Kaynamış suya ilave edilen kurutulmuş çiçekler 10 dakika kadar bekletilerek bemleme yapılır. Demlenirken kapalı bir kapta olmasına dikkat ediniz. 10 dakika sonra muhteşen sakinleştirici özellikteki yasemin çayınız hazırdır. Çayınızda şeker kullanmanızı önermiyoruz ama isterseniz bir miktar balla tatlandırabilirsiniz.