Yaz aylarında kilo vermek için en iyi 7 besin!

Yaz aylarında kilo vermek için en iyi 7 besin!
Güncelleme:

Zengin yaz meyve ve sebzeleriyle hem keyifle diyet yapabilir hem de sağlıklı beslenebilirsiniz.

Yazın gelmesi kilo kaygılarımızı da beraberinde getiriyor. Kış aylarında kat kat giyindiğimiz için fazlalıklarımızı saklamak daha kolay olsa da yaz ayları gelince işler değişiyor. Yaz aylarını avantaja çevirerek, doğru besinler tüketerek zayıflamak mümkün! Nasıl mı? Bu ürünleri tüketerek...

1. Karpuz

Yaz aylarının olmazsa olmazı karpuz sayesinde tonlarca kaloriden kurtulmak mümkün. %92'si sudan oluşan karpuz sayesinde sıvı kaybettiğin yaz günlerinde vücudunun susuz kalmasını önleyebilirsiniz. 

2. Ispanak

Yazın bir şekilde sofralarımıza misafir olan ıspanakta A ve C vitaminlerinin yanı sıra folat ve demir de bulunuyor. Ayrıca bir kap ıspanağın karşılığı 7 kalori oluyor. Neredeyse kalorisiz sayılan bu sebze açlığı bastırma konusunda da oldukça başarılı.

3. Yeşil Çay (Naneli)

Şeker kullanmadığını taktirde yeşil çay yaz aylarının vazgeçilmezi olabilir. Uzmanlar yeşil çayda bulunan EGCG bileşenin yağ yaktırdığını ve iştah düzenlediğini savunuyor. Nane katarak ta açlık bastırma özelliğini arttırabilirsin.

4. Karides

Yaklaşık 85 gram karideste 1 gram yağ, 19 gram protein ve 101 kalori bulunuyor. Yüksek protein içeriği sayesinde açlık kontrolü sağlamak için mükemmel bir seçenek. Dahası, selenyum ve B vitamini de içeriyor. 

5. Domates

Yaz aylarında bolca tüketilmesi gereken domatesin içerisinde vücuttaki inflamasyonu azaltan likopen adlı antioksidan bulunuyor. Aynı zamanda iştahı kontrol eden leptin hormonunun kontrol altında tutulmasına yardımcı oluyor. İçeriğindeki bol C vitamini de cabası.

6. Yoğurt

Yaz aylarında açlık krizini bastırmak istiyorsanız yoğurt tüketmeyi deneyebilirsiniz. Bir kase yoğurt sayesinde 23 gram protein almanız ve bu sayede açlığınızı bastırmanız mümkün. 

7. Kabak

Bir tabak makarna yerine kabak noodle tercih ettiğinizde 200 kalori kara geçebilirsiniz. Bu sayede vücudunuza bol miktarda potasyum da almış olursunuz.