Yazın bu meyveler zayıflatıyor

Yazın bu meyveler zayıflatıyor
Güncelleme:

Zayıflamanıza yardımcı bu meyvelerle yazı fit bir vücutla karşılayabilirsiniz.

Çilek
Çilek hem C vitamini ve antioksidanlar bakımından zengin hem de zayıflatan meyveler grubundan bir yaz meyvesidir. Çilekte bulunan yağ yakıcı bir bitkisel hormon olan adiponektin hormonu nu bolca içermektedir.

Mürdüm eriği
Özellikle kurutulmuş mürdüm eriğinin zayıflama mucizesi sağladığı bilinir. Potasyum bakımından oldukça zengin bir yiyecek olan mürdüm eriği içerisinde 22 adet vitamin ve mineral barındırmaktadır.

Mango
ABD de yapılan bir bilimsel araştırmada mango ekstresi verilen deneklerde 1 ayda 12 kilo zayıflama başarıldığı tespit edilmiştir. Mangoda bulunan karotenoid ve flavonoid türü antioksidanlar hem bağışıklık sistemini güçlendirmekte hem de yağ yakıcı metabolizma hızlandıran etkiler ve faydalar oluşturmaktadır. 1 porsiyon mango içerisinde 50 kalori bulunmaktadır.

Şeftali
Şeftali meyvesi, hem bol lif taşıması hem de metabolizmayı yavaşlatan potasyum elementini hiç içermemesi nedeniyle metabolizma hızlandıran bir meyve olarak bilinir. Sabahları kahvaltıdan önce yarım şeftali ve akşamları yemekten sonra yarım şeftali yiyin.

Kayısı
Günümüzdeki araştırmalar kayısının en yüksek ve en çeşitli karotenoid düzeyine sahip olduğunu gösteriyor. Karotenoidler kalp hastalığını önleyen, 'kötü kolesterolü' düşüren ve kansere karşı koruyucu olan antioksidanlardır. Kayısı ayrıca iyi bir potasyum, demir ve lif kaynağıdır. Kronik kabızlıktan şikayet edenler, düzenli olarak yediklerinde kayısıdan büyük yarar görebilir.

Karpuz
İyi bir C vitamini deposu olan meyve, aynı zamanda kırmızı rengiyle kendini gösteren beta-karoten içeriği ile de antioksidan etkilidir. Bol miktarda su içeriğinden kilo vermek isteyenlere beslenmelerinde destek olabilir.