Yoğurt yiyen insanlar neden fit bir vücuda sahip olur?

Yoğurt yiyen insanlar neden fit bir vücuda sahip olur?
Güncelleme:

Beslenme ve Diyet Uzmanlarına göre yoğurt yiyenler daha çabuk zayıflıyor ve kilolarının çoğunu karın bölgesinden veriyor!

International Journal of Obesity isimli dergide yayınlanan çalışmaya göre; düşük kalorili diyet yapanlar arasında, her öğüne birer porsiyon yağsız yoğurt ekleyenler, eklemeyenlere göre yüzde 22 daha fazla kilo veriyor.

Yoğurt yiyenler, daha fazla kilo vermekle birlikte, kaslarını korumayı başarıyorlar. Vücutlarındaki fazla yağları erittikleri için zayıflıyorlar. Hatta yağların çoğu, en zor inceldiği düşünülen karın bölgesinden gidiyor.

Kalsiyum kaynağı olan süt ürünleri yağ yakıcı besinlerin başında geliyor. Az yağlı süt, yoğurt ve ayran yağ yakımını yükseltiyor

Süt ya da yoğurt tüketirseniz; hem kilo veriyorsunuz, hem kemikleriniz sağlam oluyor, hem de yüksek tansiyon riskiniz azalıyor!

Peki yoğurt nasıl zayıflatıyor?

Sporcular ve zayıflamak isteyenler için yararlı ve yoğurda has bir yağ asidi olan KLA ve Spingolipidler Meme\'in, bağırsak kanserine karşı koruyucu özelliği bulunuyor. Bu yağ asidi aynı zamanda yağ dokusun azaltıp, kas dokusunu artırıyor.

Yörsan Gıda Mühendislerinden Nilüfer Hakarayan yoğurt ve sütün kalsiyum ve fosfor içeriğiyle kemikleri korumasının yanı sıra  içeriklerinde   yoğun olarak bulunan KLA  (Konjuge Linoleik Asit)  vesilesi ile karın yağlarını eriterek zayıflamaya yardımcı olduğunu   ayrıca kanser ve kalp hastalıklarının  da önlenmesine fayda sağladığını  belirtiyor.