Yoğurt zayıflatır mı?

Yoğurt zayıflatır mı?
Güncelleme:

Ne kadar yoğurt yemek gerekir? Yağlı yoğurt mu, yağsız yoğurt mu? İşte size önemli bilgiler...

Evet zayıflatır! Sadece zayıflatmakla da kalmaz, tok tutar, tatlı krizine iyi gelir, kemikleri güçlendirir, kas kitlesini korur, yağ yakımında etkilidir ve bağışıklık sisteminde büyük rolü vardır. 

Günde 2 kez yoğurt 
Görüştüğüm herkese mutlaka sorarım. Günde kaç kez yoğurt yersiniz? Cevap %80 aynıdır. \"Yemeğin yanına yakışırsa, yani dolma yiyorsam mutlaka yoğurt yerim. Ya da masada yoğurtlu bir salata var ise Bir de mantı üzerinde tabii\". Yemeğin yanına yakışmasını beklemeyin. Siz sofranıza 1 kase yoğurthep koyun. 

Zayıflatıyor mu?
Hiçbir besin tek başına zayıflatmaz diyoruz ya.Yoğurt için de aynı şey geçerli, sadece yogurt yiyerek zayıflamaya çalışırsanız yukarıda saydığım faydaları göremezsiniz. Tek bir besin size zarar verir. Tüm ihtiyaçlarınızı karşılayan bir beslenme düzeniniz olacak ve bu programın içinde mutlaka 1 bardak süt +1-2 kase de yoğurt olacak. İşte o zaman bu faydaları görebilirsiniz. 

Hayat İçin ! Güçlü olmak için !
Yoğurdun içinde bulunan ve bağışıklık sistemine çok iyi gelen bakterilere probiyotikler diyoruz.Probiyotik ; ‘for life\' ‘Hayat İçin\' anlamına geliyor. Bizi ayakta tutan, hastalıklara karşı koruyan bu bakteriler bağırsaklarımızda yaşıyor. Hergün yogurt yerseniz bu gerekli bakterileri sürekli vücudunuza sağlarsınız ve vücudunuz mikroplara karşı daha güçlü savunma sistemi kurabilir. Kısacasıyoğurt size güçlü yapar. 

Kilo verirken destek oluyor
Bir insan mutlu olmak için ne ister? Önce sağlık... Besinler bunu sağlayabilir mi? Kesinlikle evet.. tabiiki hayatınızda yolunda gitmeyen bir şeyi yogurt devreye girip değiştiremez.. ama yogurt içindeki vitaminler ile emin olun sizin sağlığınız için elinden geleni yapar. Yoğurt suyunda bolca bulunan riboflavin enerji oluşumunu sağlar, cildinizi korur. Ve en çok merak ettiğiniz de zayıflamadaki rolü!Yoğurt deyince ilk akla gelen ‘Kalsiyum\' yağ yakımını sağlar ve bu da daha kolay zayıflamanız anlamına gelir. Tam da istediğimiz gibi.. zayıflayalım ve hepsi de yağdan gitsin istemiyor muyduk? O zaman yoğurtlar sofraya! 

Meyveli yoğurt yiyelim mi?
Bu alışkanlık aslında bizim mutfağa uygun değil. Meyveyi ayrı yemeyi seviyor ve yoğurdu da yemeğin yanında yiyoruz. Ara öğün olarak 1 kase yogurt yemek bile garip geliyor bazen. Ama bir yandan da sürekli aynı şeyi yemekten sıkılanlar için, tatlı tadı sevenler veya meyveyi tek başına yemeyi çok sevmeyenler için bir seçenek meyveli yoğurtlar. Diyet yapanlara uygun, şekersiz meyveli yoğurtlardan da ara öğün olarak kullanabilirsiniz, fakat bunları yediğinizde sadece yogurt yediğinizi düşünün. Yani günlük meyve ihtiyacınızı almış olmuyorsunuz. Bunun içine ilave kuru veya taze meyve eklemek daha doğru olur. Tam da burada özlelikle kabızlık şikayeti olanlara küçük bir tarif ;
1 kase yogurt + 1 çay kaşığı keten tohumu + 1 şeftali + 1 kuru kayısı + toz tarçın 
Her gün değil ama haftada 2-3 gün bunu kahvatıdan once yemek bağırsak düzeninize iyi gelebilir. 

Ayran light mı normal mı?
Ayranın light\'ı mı olurmuş... Olur , olmalı da. Özellikle dışarıda sık yemek yiyen biri iseniz ve bir de tansiyon probleminiz var ise piyasada bulunan tuzu ve yağ oranı azaltılmış ayranlar tam size göre. Aslında restoranlarda hala light yada tuzsuz ayran isteseniz bulamayabilirsiniz. Ama marketlerde artık daha sık görüyorum. Ayrıca tansiyon problemi olmasa da, hamileler, ödem problemi yaşayanlar, kilo problemi yaşayanlar da tuz ve yağı azaltılmış ayranlardan tüketebilirler. Şu sıcak yaz gününde buz gibi ir ayrandan daha iyi bir seçenek düşünemiyorum.

Kefir de bir seçenek
Daha önce bhsettiğim bu probiyotikler kefirde biraz daha fazla. Hatta bağışıklık sistemi güçlensin diye kefir içenleri duymuşsunuzdur. Kefir de çok sık aklınıza gelmiyor ama gün içindeki yoğurtlardan birinin yerine 1 bardak kefir eklenebilir. Kefirin de yağ oranı azaltılmış (light) olanları var. 

Dondurma da olabilir mi?
Ben süt ürünleri her gün olmalı deyince nedense sizin aklınıza ilk önce dondurma gelebiliyor. eee.. dondurma mı , süt mü desem çoğunuz tatlıyı tercih eder. Sütlü dondurma aynı süt gibi her gün 1 top mutlaka demem, ama arada bir 1 bardak süt yerine 2 top sütlü dondurma olabilir. Diyabet sorunu olanlar, insülin direnci ve hipoglisemi problemi olanlar, şekersiz olanları tercih ederseniz , diyetinizi de bozmamış olacaksınız. 

Turuncu Gerçek :
Çok düşük kalorili diyetler hızlı zayıflatır ve sonrasında bu kilolar aynı hızla geri gelir. 

Diyet İtirafı :
Eşimden gizli gizli diyetisyene gidiyorum. Ona söylemiyorum çünkü söylersem bana hiç yemek vermez.

Habertürk