Zayıflamak isteyenlere 8 mucize öneri

Zayıflamak isteyenlere 8 mucize öneri
Güncelleme:

Zayıflamak istiyorsanız bu önerileri dikkate alın.

Vitaminli, enerji veren smoothie

Bir küçük kap frambuaz, beş adet çilek, iki çorba kaşığı yabanmersini, bir havuç + bir domates, iki küçük parça yağsız beyaz peynir, bir limon suyu

Bol bol yeşil ve siyah çay 

Burada önemli olan nokta, çayı iki dakika kadar demlemeye bırakmak. Çay demlendikçe, uyarıcı özelliğini yitirecektir. Çünkü ilk olarak tein salgılanır, sonra da taninler… Siyah çayın canlandırıcı özelliğini artırmak için içine bir dilim limon atmayı ihmal etmeyin. Zira C vitamini, vücudun demir emilimine katkıda bulunuyor. Yeşil çay mı siyah çay mı? Aslında ikisi de aynı bitkiden geliyorlar. Sadece polyphenollerinin doğası farklılık gösteriyor. Ancak antioksidan etkileri ve besin değerleri aynı. Polyphenoller, yüksek dozlarda alındığında bağırsağın şeker ve yağ emilimini engelliyor. Günde en az beş fincan için.

Zencefil

Zamanında zencefilden sadece Çin İmparatoru ve etrafındakiler faydalanabiliyordu. Zayıflamak istiyorsanız bu yorgunluk karşıtı besini mutlaka tüketin! Zencefilin kökü hücrelerin oksijen almasını sağlıyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Ayrıca glisemik endeksini de düzenliyor. Sonuç olarak zencefilin fiziksel ve ruhsal faydalarından bahsedebiliriz.

‘Powerfood’ güç veren yemekler

Sebzeleri, makarna veya pilavla birlikte pişirin. Mineraller, suda kaybolmak yerine makarna veya pirince karışacaktır.

Çorbanızdaki patatesi kabakla değiştirin. Aynı görsel zenginliği de yakalamış olursunuz.
Etleri ve sosları yağlarından arındırın. Önceden pişirin ve soğuduğunda, üste çıkan katılaşmış yağı alın.

Sosunuzu hafifletin. Zeytinyağlı ve limonlu salata sosunuzu, su katarak hazırlayın.
Uygun araç ve gereç kullanın. Buharda pişirici, vok tava, teflon tava, blender gibi. Pişirmek için yağlı fırın kağıdı ve ızgarayı da deneyin.

Özel ve doğal içerikli destek 

Halsizlik karşıtı camu-camu meyvesi Peru’da, Amazon Nehirleri’nde yetişen bu meyve, dünyanın C vitamini açısından en zengin meyvesi. Günde üç kapsül alın. Guarana: Kafeinle yarışır bir şekilde sizi dinamik tutuyor, uzun kullanımlı pil gibi. Adrenalini mıknatıs gibi kendine çektiğini söyleyebiliriz. Vitamin ve mineral kokteyli: Küçük dozlarda, en zengin içerikli olanları tercih edin: C, A, E, B vitaminleri ve magnezyum, çinko, selenyum, kalsiyum ile ortaklık kuran B6 vitamini. Diyetten iki hafta önce başlayın ve sonrasında on gün kadar devam edin.

Maden sularını karıştırın. 

Kas kuvveti ve dolaşım için magnezyum içeren suları tercih edin.  Vücudunda fazlalıklar olanlar kireçli su tercih etmeli. Mide asidini kontrol altında tutarak canlılığı ortaya çıkarmak için bikarbonatlı sular içilmeli.

Doğal yollar

Güç ve neşe kazanmak için, yoğun iş hayatında canlı, hareketli olabilmek ve stresin tüm enerjinizi almasını engellemek için doğal besinler satan marketlerde bitkisel besin desteği bulabilirsiniz.

Bitki çayları

Meşe yaprakları: 20 gr. meşe yaprağını, bir litre suda yaklaşık on dakika kadar demleyin. Gün boyu tüketin.  

Defne ağacı yaprakları: 20 gr. kurutulmuş yaprağı, bir litre suda yaklaşık altı dakika demleyin. Günde üç fincan için. Ayrıca hazır satılan ginseng ve zencefil çayları da oldukça faydalı…

HT Hayat