Zayıflamaya yardımcı 5 yeşil mucize

Zayıflamaya yardımcı 5 yeşil mucize
Güncelleme:

Fazla kilolara karşı yeşil sebzeler imdada yetişiyor...

Kışın hareketsizlik ve yanlış beslenme sonucu oluşan ödem ve yağlar can sıkıyor. İç Hastalıkları Uzmanı Ayça Kaya, Şişkinlikten ve kilolardan 5 yeşil mucize besinle kurtulabilirsiniz diyor. Kaya, tek mevsime ait olmayan, dört mevsim her zaman her yerde bulabileceğiniz, yemeklere lezzet vücuda sağlık kazandıran bu sebzelerin kahvaltı, öğlen ve akşam yemeklerinde mutlaka bulundurulmasını tavsiye ediyor.

Tere

Sadece kendisini limon sıkıp yiyebileceğiniz gibi, salatalarınızda da kullanabilirsiniz. Tere salatalarınızı cevizle de ayrı bir lezzete büründürebilirsiniz. Ancak bir kişiye üç bütün cevizden fazlasını koymayın. Ne kadar tok kaldığınıza inanamayacaksınız.

Maydanoz

Bilinen en kuvvetli ödem söktürücüdür. Ayrıca C vitamini açısından çok zengin olan maydanoz E ve K vitaminleri içeriği ile de hücreleri gençleştirici özelliğe sahip. Çok fazla ödem problemi yaşıyorsanız, bağırsak dostu olan maydanozun idrar sökücü özelliğinden de faydalanabilirsiniz. Maydanozun suyunu içmeye değil, kendisini yemeye özen gösterin. Özellikle sabahları kahvaltıda bol limonlu yarım bağ maydanoz yerseniz, daha kolay zayıfladığınızı göreceksiniz. 

Dereotu

Tam bir iştah kesici olan dereotu yüksek miktarda C ve E vitamini içeriyor. Bu vitaminler bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve gençleştiriyor. Üstelik dereotunu her türlü salatanızda, sebze yemeklerinizde ve çorbalarınızda kullanabilirsiniz. Zayıflama sürecinde iştahınızı kontrol edebilmek için dereotunu özellikle yoğurtlu tariflerinizde mutlaka kullanın. 

Roka

Roka içerdiği esanslar ile çok iyi doygunluk sağlar. Su oranı oldukça yüksek olduğu için dolaşımı dengeler ve idrar yapımını kolaylaştırır. Maydanoz gibi vücuttaki ödemi atmayı ve şişkinliği indirmeyi kolaylaştırır. Hatta bazı öğünlerde lor peyniri ve narla birleştirip tek bir yiyecek olarak da tüketebilirsiniz. 

Nane

Mide ve bağırsağımızın en dost sebzesi nanedir. Sindirimi kolaylaştırır. Güzel kokusu ile ferahlık verir. Ağız içini temizleme özelliği vardır; bakteri ve mikroplara savaş açar. Kuru nane çayı soğuk algınlığına çok iyi gelir. Ara öğünde naneyi ince ince doğrayıp bir bardak yoğurda veya ayrana atarsanız, uzun süre tok kaldığınızı göreceksiniz.