Zayılamak için 6 önemli kural

Zayılamak için 6 önemli kural
Güncelleme:

Amerikalı Beslenme Uzmanı Alan Aragon, düz bir karına sahip olmak için önerilerde bulunuyor.

California’da yaşayan beslenme uzmanı Alan Aragon, eski alışkanlıkları unutarak düz bir karına, sağlıklı fiziğe kavuşmanın yollarını açıkladı. Sağlık dergisi Women’s Health’e konuşan Aragon, düzgün bir fiziğe sahip olmak için uygulanması gereken kuralları sıraladı. Buna göre;

1) Yenen yemeğin sıklığı değil porsiyonu önemlidir: Gün içinde az ve sık, örneğin 5 öğün az yemek yemek herkeste kilo vermeye yardımcı olmuyor.

2) Gün içinde tüketilen atıştırmalıklar tahmin edilenden daha fazla kilo aldırıyor: Purdue Üniversitesi’nden araştırmacılar, günde iki kez atıştırmanın fazladan 500 kalori alınmasına neden olduğunu ortaya koydu.

3) Bütün yağlar zararlı değildir: Trans yağ harici bazı yağlar, örneğin fındık ve avokado yağı kilo vermeye yardımcı olur.

4) Kalori hesabı yapmak zorunlu değildir: Hesap sadece kişilerin kendini kontrol etmesi açısından yardımcı oluyor.

5) Karbonhidratlar zararsız değildir: 1990’lı yıllardaki diyetlerinn aksine karbonhidratların minimum düzeyde tüketilmeleri gerekiyor.

6) Süt ürünleri tüketilmelidir: Kalsiyum azlığı kalsitrol hormonunu harekete geçirerek yağ hücrelerinin yapımını artırır ve kiloya sebep olur.