Buz Lazer Epilasyon Nedir, Nasıl Yapılır?

Buz Lazer Epilasyon Nedir, Nasıl Yapılır?
Güncelleme:

Buz lazer epilasyon, günümüzde en gelişmiş epilasyon yöntemidir.

Buz lazer sistemleri, epilasyon alanında devrim olarak kabul edilmektedir. En yaygın kullanılan lazer sistemi, gene buz lazerdir. Buz lazer epilasyon; ağrı ve acıyı minimuma indirmiş, seans sayısını kısaltmış ve mevsimsel kısıtlamaları ortadan kaldırmıştır. Bununla beraber tüm kıl tiplerine uygulanabilen ve yüz gibi hassas alanlarda kalıcı ve başarılı sonuçların elde edilmesini sağlayan buz lazer sistemleri, soğuk tedavi başlığına sahiptir.

Bkz: http://www.marmarahair.com/buz-lazer-epilasyon/

Buz Lazer Epilasyonla Yüzdeki Tüylerden Kurtulmak Mümkün Müdür?

Eski lazer sistemleri, yüz kıllarında herhangi bir etkiye sahip değildir. Bunun sebepleri ise; yüzdeki tüylerin vücuttaki tüylere göre daha ince ve açık renkli olmasıydı. Eski sistem lazer yöntemlerinde ise yüzdeki tüylerin yok edilmesini sağlayacak başlık ve sistemler mevcut değildir. Ancak günümüzde buz lazer sistemi, yüzdeki tüyleri yok edebilmektedir. Başlığı buna göre geliştirilen ve en ince ve açık renkli tüylerde dahi başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlayabilen buz lazer epilasyon, kulak içi, kaş arası gibi bölgelere dahi uygulanabilmekedir.

Buz Lazer (Soprano Ice), Diğer Lazer Epilasyon Sistemleri Gibi Sadece Kış Aylarında Mı Yapılabiliyor?

Buz lazer yönteminin en önemli avantajlarından biri de mevsimsel açıdan kısıtlamasının bulunmamasıdır. Yaz aylarında da güvenle ve rahatlıkla uygulanabilmektedir. Yeni nesil epilasyon sistemi olan buz lazerde, ten rengi kısıtlaması olmadığı için koyu renkli tenlerde bile başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir.

Kaç Seans Yapılması Gerekmektedir?

Buz lazer epilasyon, eski lazer epilasyon yöntemlerine göre daha kısa sürede sonuç vermektedir. Seans süresi kişiden kişiye değişebilse de genellikle 4-6 seansta kalıcı sonuçlar alınabilmektedir. Bunun sebebi ise tedavi başlığının ucunun eski sistemlere göre iki kat daha büyük olmasıdır.

İşlem Sırasında Canım Acıyacak Mı?

Bikini bölgesi gibi hassas bölgeler de dahil olmak üzere hasta herhangi bir acı ya da ağrı duymamaktadır. Hassas ve ağrı eşiği düşük kişiler bile buz lazer epilasyonu rahatlıkla yaptırabilmektedir.