Canan Karatay’dan o iddiaya yalanlama

Canan Karatay’dan o iddiaya yalanlama

Prof. Dr. Canan Karatay Tarım Bakanlığı'nın kendisini şikayet ettiği haberlerini yalanladı.

Geçtiğimiz günlerde, "ekmek en zararlı alışkanlık" dediği gerekçesi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından İstanbul Tabip Odası'na şikayet edildiği iddia edilen Prof. Dr. Canan Karatay, böyle bir şikayetin aslı olmadığını söyledi. Karatay, "Tarım Bakanlığı'na soruldu, aslı, esası yoktur" dedi.

Yaptığı açıklamalar ile sık sık gündeme gelen iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Karatay, buğdayın genetiğinin değiştirildiği ve hibrit ekmek yemenin zararlı olduğu yönünde açıklamaları olmuştu. Karatay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bu açıklamalarından dolayı kendisini İstanbul Tabip Odası'na şikayet ettiği yönünde çıkan haberleri yalanladı.

"TARIM BAKANLIĞI'NA SORULDU ASLI,ESASI YOKTUR DEDİ"

Yapılan haberlerle ilgili konuşan Prof. Karatay, "Tarım Bakanlığı'na soruldu "Aslı, esası yoktur" dedi. Tabipler Odası'nın da haberi yok. Ekmek hakikaten şekerdir. Şeker hastalarının hiç kullanmaması gerekir. Şeker de en tatlı zehirdir. Ben bu kadarını söylüyorum. Zaten bakanlık da "aslı, esası yoktur" diyor. İstanbul Tabip Odası Onur Kurulu zaman zaman bu tür haberleri servis yapıyor. Ne zaman servis yapıyor biliyor musunuz? Ben biraz medyaya çıkıp, çok görüldüğüm zaman bu geliyor. Artık bir klasik oldu" şeklinde konuştu.

"BÜTÜN DÜNYA HİBRİT BUĞDAYIN ZARARLI OLDUĞUNU SÖYLÜYOR"

Yaptığı açıklamaların arkasında duran Karatay, bilimsel veriler olduğunu ve şikayet edilecek bir şey olmadığını dile getirdi. Karatay, "Bütün dünya bunu konuşuyor. Bütün dünya cüce buğdayın, hibrit buğdayın zararlı olduğunu söylüyor. Bütün bilim adamları bunu söylüyor. Ben onların dediklerini tekrar ediyorum. Ben gerçek bilimi, temel bilimi konuşuyorum, geri adım atmaya imkan yok. Ben politikacı değilim ben gerçek bağımsız bilim kadınıyım" ifadelerini kullandı.

CEZA ALDI, MESLEKTEN MEN EDİLDİ İDDİALARI

Çeşitli haberlerde ceza aldığı ve meslekten men edildiği yönündeki haberlerin de gerçek dışı olduğunu söyleyen Karatay; "Ben hiçbir ceza almadım, hiçbir şeyden men edilmedim. Her gün hasta bakıyorum. Her gün hasta bakan bir insan, hastaneye giden bir insan nasıl men edilsin. Hepsi onur kurulu tarafından yalan yanlış servis ediliyor. Kadın Doğum kliniklerinde benim fotoğrafım asılı altında meslekten men edildi diye yok böyle bir şey. Tamamen karalamak için bunu yapıyorlar. Bunlar benim bilmeden reklamımı yapıyorlar. Oturup yazımı yazacaktım. Bakın sizin karşınızdayım, bu haberlerden dolayı" şeklinde konuştu.

"SAĞLIĞIMIZI BOZUYOR"

Buğdayın genetiğinin değiştirilmesi ve hibrit buğday nedeniyle ekmek yemenin sağlıksız olduğunu ve hastalıklara neden olduğunu ileri süren Prof. Karatay, "Eski ekmekte 14 kromozom vardır. Şimdi 40-49 kromozom var. Bunlarda işte sağlığımızı bozuyor. Çünkü insan kromozonundan çok daha fazla kromozom var buğdayda. Bir çok hastalığa neden oluyor. Obezite, bağışıklık sisteminin çökmesi, tiroid hastalığı, şeker hastalığı, diyabet" dedi.