Corona virüsü aşısı için korkutan tahmin

Corona virüsü aşısı için korkutan tahmin
Güncelleme:

Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Pınar Çıragil corona virüsü salgınının Türkiye'de henüz en tepe seviyeye ulaşmadığını belirterek dünyadaki aşı çalışmalarının 1 yıl içinde sonuçlanabileceğini söyledi.

Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Pınar Çıragil corona virüsü salgınının Türkiye'de henüz en tepe seviyeye ulaşmadığını, Çin'in şu anda tüm dünyaya yol göstericilik yaptığını anlattı.

Corona Gündem Programına konuk olan Çıragil, “Virüsü tanıdıkça biz de yeni bilgiler vermeye başladık. Lütfen hastalığı daha da çabuk yenmek istiyorsak hijyen kurallarına, evde kalmaya, sosyal mesafeye en üst düzeyde dikkat edelim. Yoksa bu evde kalma süremiz daha da uzayacak ve daha ciddi kısıtlamalar yaptırımlar gelecek” uyarısı yaptı.

Dünyadaki aşı çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Prof. Dr. Pınar Çıragil, bir yıl içinde sonuçlanacağını beklediklerini aktardı.

Corona virüsünün tıpkı domuz gribi gibi mevsimsel bir gribe dönüşebileceğini de söyleyen Çıragil tarih de verdi. Çıragil dünyadaki aşı çalışmalarının 1 yıl içinde sonuçlanabileceğini söyledi.
 

Etiketler Pınar Çıragil