DHI tekniği ile tıraşsız saç ekimi

DHI tekniği ile tıraşsız saç ekimi
Güncelleme:

Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Hairneva Saç Ekim Merkezi Uzmanları, sizlere tıraşsız saç ekimi imkanı sunan DHI tekniği hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.

DHI saç ekimi tekniğinin en önemli özelliği iş ve sosyal hayatına ara vermeye gerek kalmadan saç ekilmesini sağlamasıdır. Saçın tıraş edilmesine gerek olmadan saç ekimi yapılabilen bu teknik ile kişinin saç ekimi yaptırdığı çok belirgin olmadığı için hemen normal yaşamına dönmesini sağlıyor. DHI saç ekimi işlemine başlamadan önce bilgisayar destekli saç analizi yapılarak; saç tellerinn yapısı, kalitesi, saç dökülmeye devam etme potansiyeli, donör yani verici alanın yoğunluğu ve ekilebilecek greft sayısı hesaplanır.

DHI tekniğinde saçlarınız belli bir uzunluktayken ön saç çizgisinin tasarımı yapılarak saç ekim işlemine başlanır. Donör bölgesine yani ense bölgesine lokal anestezi işlemi yapılarak uyuşturulur. Sonrasında saç kökleriniz birer birer mikromotor yöntemiyle hiç zarar verilmeden alınır. Alınan saç köklerinizin ömrünü uzatmak ve kalitesini korumak için özel bir solüsyon içerisinde tekli, ikili ve üçlü gruplar halinde bekletilir.

DHI saç ekimi tekniğinin aşamaları

Saç grefti alım işlemi tamamlandıktan sonra saç ekimi yapılacak bölgeye lokal anestezi uygulanır. Sonrasında greftler kalınlığına göre implant kalemlerinin içine teker teker yerleştirilir. Saç ekim işlemine öncelikle kişiye özel tasarlanan ön saç çizgisinden başlanır. İmplant kalemine yerleştirilen greftler, saçınızın doğal çıkış yönüne ve açısına uygun şekilde ekilir. Böylece mevcut saçınızla uyumlu olacak şekilde saç ekim işleminiz tamamlanmış olur. Tıraşsız saç ekiminde yara ve kabuklanma süreci bireyin kendi saçlarıyla kamufle edildiğinden iş ve sosyal hayata dönüş süreci çok hızlı olur.

Saç ekimi sonrası iyileşme süreci nasıldır?

Saç ekim işleminden sonraki 5-6 gün boyunca kabuklanma ve bu kabukların dökülme süreci yaşanır. 15 ila 21 gün içinde şok dökülme evresi başlar ve saçınızın yaklaşık %60’ını kaybedersiniz. Ardından saç dökülmeniz yavaşlayarak durur. Üçüncü aydan sonra yeni saçlarınızın çıkmaya başladığınızı görebilirsiniz. Altında ayda ekilen saç köklerinizin %60-70 oranda çıktığını görebilirsiniz. 12. ayda ise saçınız son halini almış olur. Saçınızın %99 oranda çıktığını görebilir, saçlı halinizin keyfini sürebilirsiniz.