Dikkat ! O hastanede yarın doktor yok

Dikkat ! O hastanede yarın doktor yok

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Kliniği yarın iş bırakacak.

Dün Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Kliniği'nde görev yapan bir sağlık çalışanının hasta yakını tarafından saldırıya uğraması nedeniyle yarın 'Çocuk Hastalıkları Kliniği'nde tüm gün iş bırakılacak. İstanbul Tabip Odası'nın yazılı açıklama ile duyurduğu iş bırakma öncesinde fakülte önünde bir de basın açıklaması yapılacak.

İTO'dan yapılan yazılı duyuruda şu sözlere yer verildi,

"İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi çocuk hastalıkları Kliniği'nde görev yapmakta olan meslektaşımız ve aynı zamanda İstanbul Tabip Odası Hastane Temsilcisi Dr. Gözde Apaydın, 9 Eylül 2015 günü 16.00'da acil nöbetini tuttuğu sırada hasta yakınlarının saldırısına uğradı.

Romatizmal ateş öntanısı ile takip ettiği hastasının yanında çok sayıda kişi olduğunu gören meslektaşımız enfeksiyon riski sebebiyle hastanın yanında sadece bir kişinin bulunması konusunda gerekli uyarıyı yaptığı için saldırıya uğradı, darp edildi.

Artık yeter diyoruz. Sağlık ortamına yerleşen, kanıksamamız beklenen şiddeti sessizce kabul etmeyi reddediyoruz. Can güvenliği olmayanlar can kurtaramazlar diyor ve güvenli güvenceli ortamlarda görevimizi yapmak istediğimizi bir kez daha haykırıyoruz.

Bu taleplerle yarın (11 Eylül Cuma) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Kliniği'nde tüm gün iş bırakıyoruz. İş bırakma etkinliğinin duyurusunu yapmak ve konuyla ilgili ayrıntıları kamuoyuyla paylaşmak üzere 11 Eylül Cuma, 09.00'da Cerrahpaşa Tıp Fk. Havuzbaşı'nda basın açıklaması yapacağız'' denildi.