Esogü, Prof. Dr. Hikmet Hassa’yı Törenle Emekliliğe Uğurladı

Esogü, Prof. Dr. Hikmet Hassa’yı Törenle Emekliliğe Uğurladı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Kurucu Öğretim Üyesi Prof.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Kurucu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Hassa'nın emekliliği dolayısıyla bir uğurlama töreni düzenlendi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanlığı'nın düzenlediği emeklilik töreni, ESOGÜ Prof. Dr. Necla Özdemir Salonu'nda Prof. Dr. Hikmet Hassa'nın ailesi, yakınları, meslektaşları, dostları ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti. Törene Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, ESOGÜ Eski Rektörleri Prof. Dr. Erdoğan Fıratlı, Prof. Dr. Necat A. Akgün ve Prof. Dr. Fazıl Tekin ile Anadolu Üniversitesi Eski Rektörlerinden Prof. Dr. Fevzi Sürmeli de katıldı.

HEH BİR DOST, HEM DE NAZİK, EĞİTİCİ VE YOL GÖSTERİCİ

Prof. Dr. Hikmet Hassa'nın özgeçmişini anlatan kısa bir filmin gösterimi ile başlayan törende konuşan Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. S. Sinan Özalp, Hacettepe Üniversitesi'ndeki stajyerliğinden bu yana 45 yıldır tanıdığı Prof. Dr. Hikmet Hassa'nın hem bir dost olarak hem de nazik, eğitici ve yol gösterici kişiliğiyle hekimlik deneyiminin gelişmesinde önemli rolü olduğunu söyledi. Prof. Dr. Hikmet Hassa'nın çalışkan, dürüst ve yeniliklere açık kişiliğiyle her zaman çevresine örnek olduğunu ifade eden Prof. Dr. S. Sinan Özalp, kendisine emekliliği sonrasında sevdikleriyle birlikte uzun, sağlıklı ve mutlu bir ömür diledi.

KENDİSİNİ MİNNET VE ŞÜKRANLA ANACAĞIZ

Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. H. Mete Tanır, Prof. Dr. Hikmet Hassa'nın anabilim dalının kurulması, gelişmesi, ulusal ve uluslararası alanda önemli bir noktaya gelmesinde büyük emeği olduğunu belirterek, kendisini her zaman minnet ve şükranla anacaklarını söyledi. Kadın Hastalıkları ve Doğum camiasına büyük hizmetleri olan Prof. Dr. Hikmet Hassa'nın taşıdığı bilimsel heyecanı hiç kaybetmediğini belirten Prof. Dr. H. Mete Tanır, derin bilgi ve tecrübesini kendisinden sonra gelenlere aktaran Prof. Dr. Hikmet Hassa'nın çok sayıda hastaya da şifa kaynağı olduğunu ve çevresine her zaman pozitif enerji verdiğini ifade etti. Prof. Dr. H. Mete Tanır Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nı en iyi yerlere getirmek için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkürlerini sunduğu Prof. Dr. Hikmet Hassa'ya emekliliğinden sonra sevdikleriyle birlikte mutlu ve sağlıklı bir hayat diledi.

YOLUNUZ AÇIK OLSUN

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver İhtiyar ise, başarı dolu yılların ardından emekli olduğunu belirttiği Prof. Dr. Hikmet Hassa'nın Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nı en iyi klinikler arasına soktuğunu, kendisinden sonrakilere örnek olduğunu ve çıtayı her konuda çok yükseğe çıkardığını dile getirerek, çok değerli hizmetleri için kendisine teşekkür etti. Kendisinin her zaman Prof. Dr. Hikmet Hassa gibi hocaları örnek aldığını ve takdir ettiğini belirten Prof. Dr. Enver İhtiyar, ileride kendilerine de böyle güzel duyguları yaşamanın nasip olmasını dilerken, Prof. Dr. Hikmet Hassa'yı "Yolunuz açık olsun" sözleriyle uğurladı.

AKADEMİSYENLERİN MÜKEMMEL BİR ÖRNEĞİ

Akademisyenliğin bir yaşam tarzı olduğunu ve sürekli bir yenilenme ve gelişmeyi gerektirdiğini belirten ESOGÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, Türk yüksek öğrenimine çok önemli katkılarda bulunduğunu belirttiği Prof. Dr. Hikmet Hassa'nın akademisyenliğin mükemmel bir örneği olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Hikmet Hassa'nın insani ve etik değerlere bağlı, saygın kişiliğiyle ve duruşuyla her zaman kendilerine örnek olduğunu belirten Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, yetiştirdiği binlerce hekim için de Prof. Dr. Hikmet Hassa'ya ayrıca teşekkür ederek sağlıklı bir emeklilik hayatı diledi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Hikmet Hassa'ya ESOGÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver İhtiyar ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. H. Mete Tanır tarafından ESOGÜ Anı Tabağı, çiçek ve plaket takdimi yapıldı. Daha sonra ise ESOGÜ Prof. Dr. Hikmet Hassa Üreme Sağlığı Merkezi çalışanları Prof. Dr. Hikmet Hassa'ya bir sürpriz yaparak "Güzel İstanbul" şarkısı eşliğinde hediye takdiminde bulundu.

HASTALARDAN GELECEK "ALLAH RAZI OLSUN" SÖZÜNÜ DUYMAK İÇİN GÖREV YAPTIM

Son olarak kürsüye gelen Prof. Dr. Hikmet Hassa, törene katılan herkese böyle bir günde kendisiyle birlikte oldukları için teşekkür ederek konuşmasına başladı. ESOGÜ Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nın kurucuları arasında yer almanın gururunu yaşadığını belirten Prof. Dr. Hikmet Hassa, o zamandan bugüne 38 yıl geçtiğini ve tüm bu süre boyunca Hipokrat yeminine bağlı kalarak ve hastalarından gelecek "Allah razı olsun" sözünü duymak için görev yaptığını ve Atatürk'ün "Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar" sözünü bir misyon olarak benimsediğini ifade etti. Görev süresi boyunca üniversitenin menfaatlerini her zaman kendi menfaatlerinin üzerinde tuttuğunu belirten Prof. Dr. Hikmet Hassa, ESOGÜ'nün de çok yüce bir vefa örneği göstererek kurucusu olduğu ESOGÜ Üreme Sağlığı Merkezi'ne "Prof. Dr. Hikmet Hassa Üreme Sağlığı Merkezi" adını verdiğini ifade etti ve bu onuru yaşadığı için Allah'a şükrettiğini söyledi. Bugüne kadar sevgisi ve desteğini kendisinden hiç esirgemeyen eşi Rengin Hanım'a da teşekkür eden Prof. Dr. Hikmet Hassa, törene katılanlara kendisine yaşattıkları onur için bir kez daha teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

TÖREN AÇIK MİKROFONLA SONA ERDİ

Emeklilik töreni, konuklardan dileyenlerin Prof. Dr. Hikmet Hassa ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdiği "Mikrofon Açık" bölümüyle sona erdi.