Jahid Şahbazov Refraktif Cerrahi ile İlgili Önemli Konulara Değindi

Jahid Şahbazov Refraktif Cerrahi ile İlgili Önemli Konulara Değindi
Güncelleme:

Türkiye’de kariyer hayatına atılan Azerbaycanlı Uzman Göz Doktoru Jahid Şahbazov alanı olan refraktif cerrahi ile ilgili merak edilen konular hakkında şu açıklamaları yaptı

Türkiye’de kariyer hayatına atılan Azerbaycanlı Uzman Göz Doktoru Jahid Şahbazov alanı olan refraktif cerrahi ile ilgili merak edilen konular hakkında şu açıklamaları yaptı: “Günümüzde yaygın olarak tercih edilen refraktif cerrahi aynı zamanda lazer tedavisi olarak da adlandırılmaktadır. Lazer tedavisi her göz hastalığı için uygun olmayıp miyop, astigmat ve hipermetrop rahatsızlıklarında kullanılan bir tedavi yöntemidir. Refraktif cerrahinin temel amacı kişinin sonsuza dek gözlük kullanmasını engellemektir. Sıkça tercih edilen bu tedavi yöntemi kısa sürede tamamlanır. Çoğu kişinin bu tedaviye karşı önyargılı olduğunu gözlemliyoruz. Aksine lazer tedavisi FDA onaylı olduğu için güvenilir bir tedavi yöntemidir. Geçmiş dönemlerden beri kullanılan bu tedavi sayesinde gözlük ve kontakt lens kullanmak zorunda olanlar artık daha rahat ve net görüş açısıyla yaşam kalitesini artırmış durumdadır.”

Jahid Şahbazov Refraktif Cerrahi ile İlgili Önemli Konulara Değindi - Resim : 1

“Herkes Refraktif Cerrahi Yöntemi İçin Uygun Olmayabilir”

Refraktif cerrahi alanında uzmanlaşan Jahid Şahbazov bu tedavi yönteminin herkes için geçerli olmadığını şu cümleleriyle vurguladı: “Göz bilindiği gibi vücudun en hassas organlarından biridir ve tedavileri de en hassas şekilde uygulanmaktadır. Göz tedavilerinin uygunluğu da hastalara göre değişmektedir. Rekraktif cerrahi yöntemi de her miyop, astigmat ve hipermetrop rahatsızlığı olan kişiler için uygun değildir. Bu tedavi yönteminden yararlanmak için öncelikle hasta 8 yaşının üzerinde olmalıdır. Aynı zamanda glokom (göz tansiyonu) ve kuru göz rahatsızlığı yaşamayıp -8 diyoptriye kadar miyopi ve 5 diyoptriye kadar astigmatı olan hastalar bu tedavi yöntemini tercih edebilir. Buna ek olarak +5 diyoptriye kadar hiperpetropisi olan ve kronik hastalığı bulunmayan (diyabet, romatizma vb.) kişiler de refraktif cerrahi yöntemini tercih etmek için uygundur.”

“Refraktif Cerrahi Özel Tekniklerle Uygulanmaktadır”

Refraktif alanında tecrübeli ve uzman olan Azerbaycanlı Göz Doktoru Jahid Şahbazov refraktif tedavinin nasıl yapıldığıyla alakalı şu bilgileri verdi: “Her tedavide olduğu gibi refraktif cerrahi yöntemi de farklı tekniklerle uygulanmaktadır. Excimer lazer bu tedavi için kullanılan bir yöntemdir. Excimer laser de kişinin göz hastalığına ve derecesine göre iLASIK (iDesign WaveFront), Intralase, PRK / NO TOUCH LAZER, Lasek, PTK teknikleri olarak  belirlenir. Bu belirlemelerden sonra hasta için özel tedavi planı oluşturulur ve tedavi sürecine başlanır.”

 

Etiketler Jahid Şahbazov