Kadıköy’de Lazer Epilasyon Yaptırarak Pürüzsüz Bir Yüze Kavuşun

Kadıköy’de Lazer Epilasyon Yaptırarak Pürüzsüz Bir Yüze Kavuşun
Güncelleme:

İstenmeyen yüz ve vücut kılları nasıl hissettiğinizi, sosyal etkileşimlerimizi ve psikolojinizi derinden etkileyebilir.

İstenmeyen tüyleri kamufle etme veya alma seçenekleri arasında koparma, tıraş etme, ağda, krem kullanma ve evde epilasyon yapma seçenekleri arasında sizin için en etkili ve kolay olan yüz lazer epilasyon olabilir. Daha uzun vadeli sonuçlar ve tek tek kıl köklerini yok etmek için Kadıköy lazer epilasyon tercih etmeniz mantıklıdır.

Kadıköy’de Lazer Epilasyon Yaptırarak Pürüzsüz Bir Yüze Kavuşun - Resim : 1

Yüzünüzdeki tüylerden ağrısız bir şekilde kurtulun

Lazerler, belirli tek bir renge sahip bir dalga boyunda ışık yayarlar. Cilde hedeflendiğinde ışıktan gelen enerji cilde ve saç pigmenti melanine aktarılır. Bu ısınır ve çevresindeki dokuya zarar verir. Ancak tüyleri kalıcı olarak almak ve çevredeki dokuya verilen zararı en aza indirmek için lazerin belirli hücrelere hedeflenmesi gerekir. Bunlar, saç çıkıntısı olarak bilinen saçın bir bölümünde oturan saç kökü kök hücreleridir.

Yüz lazer epilasyon bu prosedür takip edilerek gerçekleştirilir. Kolay ve güvenli bir tedavi yöntemi olan epilasyon, herkes için oldukça mantıklıdır. Yüz lazer epilasyon için ihtiyaç duyacağınız tedavi sayısı cilt tipinize bağlıdır. Cilt rengi, kıl rengi ve bronzlaşma derecesi önemli faktörler arasında yer alır. Soluk veya beyaz cilt, kolayca yanar, nadiren bronzlaşır. Koyu saçlı kişiler genellikle 4-6 haftada bir 4-6 uygulama ile kalıcı epilasyon elde edebilirler. Sarı saçlı kişiler ise ilk tedaviden sonra ayda 6-12 tedaviye ihtiyaç duyabilirler.

Kadıköy’de Lazer Epilasyon Yaptırarak Pürüzsüz Bir Yüze Kavuşun - Resim : 2

Lazer epilasyon ile uzun süreli çözüm

Kadıköy lazer epilasyon, kıl yoğunluğunu kalıcı olarak azaltabilir veya istenmeyen tüyleri kalıcı olarak çıkarabilir. Kıl yoğunluğunda kalıcı azalma, bazı tüylerin tek bir tedavi küründen sonra yeniden çıkacağı ve hastaların devam eden lazer tedavisine ihtiyaç duyacağı anlamına gelir. Bazı kişilerde lazer epilasyon kalıcı olarak istenmeyen tüylerden kurtulmayı sağlarken bazılarında ise uzun bir süreliğine kıl yoğunluğunda azalmaya yol açar. Sonucun ne olacağı kişisel faktörlere bağlıdır.

Kılların kalıcı olarak mı yoksa sadece yoğunluğununun mu azalacağı şu faktörlere bağlıdır; tedavi edilen kılların rengi ve kalınlığı, hastanın cildinin rengi, kullanılan lazerin türü ve kalitesi ve lazeri kullanan kişinin yeterliliği ve eğitimi. Bununla birlikte, melanin pigmentasyonu olmayan gri saçlarınız varsa lazer Kadıköy lazer epilasyon etkinlik derecesi azalır.

Lazer epilasyon ile güvenliğinizi tehlikeye atmayın

Yüzünüzdeki tüy ve kıllardan etkili bir şekilde kurtulmanızı sağlayan lazer epilasyon sayesinde güvenliğinizi de garanti altına alabilirsiniz. Tedavi esnasında ve sonrasında almanız gereken bazı tedbirler mevcuttur. Bunlara uyduğunuz sürece herhangi bir sağlık riskinden korkmanız gerekmez.

Göz yaralanmasını önlemek için tedavi sırasında gözlük takmanız tavsiye edilecektir. Ayrıca tedavi sırasında, özellikle de ilk birkaç dakikada biraz ağrı hissedeceksiniz. Bunun başlıca nedeni işlemden önce işlem yapılacak bölgedeki tüm tüylerin alınmamasıdır. Tıraş sırasında atlanan tüyler lazer enerjisini emer ve cilt yüzeyini ısıtır. Düzenli aralıklarla tekrarlanan tedavilerle daha az ağrı olur.

Lazer tedavisinden sonra cildiniz 15-30 dakika kadar sıcak hissedecektir. 24 saate kadar kızarıklık ve şişlik olabilir. Daha ciddi yan etkiler arasında kabarcıklar, çok fazla veya çok az cilt pigmentasyonu veya kalıcı yara izi bulunur. Bunlar genellikle yakın zamanda bronzlaşmış kişilerde ortaya çıkar ve lazer ayarları yapılmamıştır. Alternatif olarak, bu yan etkiler, hastalar cildinin güneş ışığına tepkisini etkileyen ilaçlar aldıklarında ortaya çıkabilir. Buz lazer’de güvenli bir şekilde yüz lazer epilasyon yaptırmak isteyenler, klinikteki deneyimli doktorlar sayesinde yüzlerindeki istenmeyen tüy ve kıllarından kurtulabilirler.

Etiketler advertorial