20'nizde yediğinize dikkat edin !

20'nizde yediğinize dikkat edin !

Genç yaşta dikkat edip tüketeceğiniz bu besinler size büyük avantaj sağlayacak.

LEYDİTÜRK ÖZEL / 20'li yaşlarda özellikle kadınların kazanması gereken beslenme alışkanlıkları vardır. Bu 5 alışkanlık hayatın sonraki döneminde bizim zinde kalmamıza yardımcı olur.


1. Bol bol süt tüketin çünkü 30'dan sonra insanın kemik gelişimi duruyor... Kalsiyum ve D Vitamini depolamak önemli. Yoğurt vaz geçilmeziniz olsun..

2. Her gün tükettiğiniz sebzeye 1 kaşık daha eklerseniz kalp krizi riskinizi %4 azaltıyorsunuz. Özellikle sebzelerden fasulye türlerini tüketmek cildi gençleştiriyor..

3. Tüketeceğiniz et kaslarınızın dayanıklılığını arttırır ve bu spor yaparken kendinize olan güveniniz arttırır. İleride buna ihtiyacınızın olduğunu daha sık hissedeceksiniz..

4. Enerji almak ama kırışmamak istiyorsanız keten tohumu ve çerez tüketin ! Keten tohumu milkshake, salata, gevrek içinde güzel yenen bir türdür. Çerezlerden en çok fındık, ceviz, kaju ve bademi seçin bunların içinde E Vitamini bolca vardır..

5. Balık tüketebilecek imkanınız varsa sakın bunu boş geçmeyin. Etten gelen en yararlı yağlar ve asitler balık türünden gelir. 

Women's Health