60 yaş üstüne evde diş hizmeti

60 yaş üstüne evde diş hizmeti

60 yaş ve üstüne evde ağız ve diş sağlığı hizmeti verilmeye başlandı.

İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dentaydın Diş Hastanesi Medikal Direktörü Dt. Nergis Karagöz 60 yaş ve üzeri hastaları ağız ve diş sağlığı konusunda uyarıyor.

Yaşın ilerlemesi ile birlikte dişlerin kök yüzeylerinin açığa çıktığını ve açıkta kalan kök yüzeylerinin diş çürümelerini arttırdığını ifade eden Karagöz, diş eti çekilmesine bağlı kök çürüklerinin 60 yaş üzeri kişilerde daha sık rastlandığını belirtiyor.

Dt. Nergis Karagöz, çürümelerin artması ile kaybedilen dişler yerine protez kullanımının arttığını ve protez kullanımında ağız hijyenine önem verilmemesi halinde daha ciddi boyutlarda ağız ve diş sağlığı problemlerinin meydana geldiğini söyledi.

60 yaş ve üzeri hastaların ağız ve diş sağlığına genç bireylerden çok daha fazla özen göstermesi gerektiğine dikkat çeken Dt. Nergis Karagöz, İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hastanesinin 60 yaş ve üzeri hastalar ile çeşitli sebeplerle ayakta tedavi göremeyen hastaların diş tedavilerini evlerine giderek sağlamaya başladıklarını ifade etti. Bu uygulama ile birçok hastanın tedavisini gerçekleştiren İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi\'nin bu alandaki hizmetlerine yoğun talep olduğunu dile getirdi.

\"Bahçelievler ve Florya yerleşkelerinde ağız ve diş sağlığı hizmeti veren İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hastanesi, taşınabilir unitlerle 60 yaş üstü hastaların evlerinde muayene ve temel diş tedavi işlemlerini gerçekleştirebilirken, operasyon gereken durumlarda ise özel araçlarla evden alıp hastaneye getiriyor\" diyen Dt. Nergis Karagöz, \"aynı zamanda operasyon boyunca özel hasta temsilcileri ile hastalara eşlik ediliyor ve tedavi sonrası yine özel araçlarla hastalar evlerine bırakılıyor. Hizmetlerimiz sonrası hastalarımızda gözlemlediğimiz mutluluk bizleri de mutlu ediyor\" dedi.