Ayakkabı seçerken nelere dikkat etmeli?

Ayakkabı seçerken nelere dikkat etmeli?

İşte ayakkabı alırken dikkat edilmesi gereken şeyler...

Ayakkabının Şekli Çok Önemli

Eğer elbiseye uygun ayakkabı seçecekseniz ayakkabının şekliyle elbisenin görünümünün uyumlu olmasına dikkat edin. Öreneğin spor bir ayakkabıyla klasik kesimli bir elbiseyi bir arada kullanamazsınız. En sağlıklısı ayakkabı alırken birlikte giyeceğiniz elbiseyi de yanınıza almak olacaktır.

Topuk ve Kıyafet Boyunu İyi Ayarlayın

Ayakkabı seçiminde elbise boyunuz da oldukça önemlidir. Kısa elbiselerin altına çok yüksek topuklu ayakkabı giymek hoş bir görüntü oluşturmaz. Ya da çok uzun elbisenin altına topuksuz bir ayakkabı giyerek elbisenizin yerlerde sürünmesini istemezsiniz. Bu nedenle aradaki dengeyi iyi ayarlamaya çalışın.

Renk Uyumuna Dikkat Edin

Ayakkabınızın renginin birlikte kullanacağınız elbisenin altında sırıtmaması için ikisi arasındaki renk uyumuna dikkat etmeniz gerekir. Aynı renk olması için uğraşmanıza gerek yok. Aralarında hoş bir uyum yakalamışsanız doğru yoldasınız demektir.

Elbise ve ayakkabı Arasında Denge Oluşturun

Karışık desenli ya da rengarenk bir elbisenin altına giyeceğiniz bir o kadar karışık renkli ayakkabı hiç hoş bir görüntü oluşturmaz. Doğru olan karışık renkli veya desenli elbiselerin altına sade renk ve desende olan ayakkabıları tercih etmektir. Tam tersi şekilde düşünürsek sade bir elbisenin altına giyeceğiniz renkli bir ayakkabı çok şık görünmenizi sağlar.

Nötr Renkler Kurtarıcıdır

Bir kadının dolabında her zaman nötr renklerde ayakkabı bulunmalıdır. Her çeşit ve renkte elbiseyle oldukça uyumlu olabilecek bu ayakkabılar günü kurtarmak için birebirdir.

Denemeden Almayın

Denemeden aldığınız ayakkabının ayağınıza olmaması, yakışmaması, rahat olmaması … gibi çeşitli nedenler olabilir. Bütün bunları yaşamamak için siz siz olun ayakkabılarınızı denemeden alamayın.

Kullanım Yerini de Hesaba Katın

Alacağınız ayakkabı ne kadar güzel olursa olsun kullanacağınız yere uygun olmazsa sonuç felaket olur. O nedenle ayakkabıyı nerde kullanacağınızı hesaba katarak seçim yapmalısınız.