Bağışıklık sisteminizi güçlendirin

Bağışıklık sisteminizi güçlendirin

Bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirmek için bu önerilere kulak verin..

1. Yeşil ve siyah çay: Her gün rahatlıkla tüketebilirsiniz. Kafeinlisi de , kafeinsizi deeşit şekilde etkili.

2.Zencefil ve Zerdeçal: Bu iki baharatı yemeklerine ekleyerek metabolizmanı temizleyip koruyabilirsin. Her ikisinin de toz halini veya taze halini kullanabilirsin.

3.Turunçgiller: Greyfurt başta olmak üzere portakal ve mandalina gibi turunçgiller içeriğindeki C Vitamini desteğiyle bağışıklığını güçlendirir.

4. Yoğurt: D vitamini ve kalsiyum kaynağı yoğurda her öğünde yer verebilirsin.

5. Böğürtlengiller: En çok antioksidan içeriğe sahip olan meyvelerdendir. İyi bir bağışıklık sistemi güçlendiricidir.

6.Açai Meyvesi: Son yılların süper besini olarak öne çıkan bu meyvenin, zayıflamada da etkili olduğu düşünülüyor. Ancak açainin bağışıklık güçlendirme etkisi çok daha fazla.

7.Sarımsak: İster pişir, ister çiğ halde tüket; ama sarımsağı bolca yemeklerinde kullan.

8.Brokoli: En güçlü koruma kalkanımız olan brokoliyi, mevsim geçişlerinde bolca yemelisin. Buharda pişirebilir, zeytinyağlı yemeği veya çorbasını yapabilir, limonlu salata gibi tüketebilir yada mücver gibi lezzetli alternatiflerini hazırlayabilirsin.

9.Badem: E vitamini, bağışıklık kalemizin en önemli yapı taşlarındandır. B vitamini ise stres düşürücüetkisi ile kriz yönetimi için gereklidir. Bu iki vitaminin bir araya toplanmış hali bademin günde yarım avuç tüketilmesi gerekiyor.

10. Buğday ruşeymi: Çinko, B vitaminleri ve antioksidan içeriğiyle sağlıklı bir tahıl alternatifidir.

11. Ispanak: Yeni hüçre yapımı ve DNA'nın onarımı için etkili olan folat, lif, antioksidan ve C vitamini kaynağı ıspanak, mevsimin süper besinlerinden.

12. Lahana: Kış aylarının mucizaesi, ucuz ve bereketli sebze lahana, glutamin içeriğiyle bağışıklık güçlendiricidir. Her rengini ve çeşidini tüketmelisin.

13. Mantar: Selenyum, antioksidan ve B vitamininden zengin olan mantar, antiviral, antibakteriyel ve tümör önleyici etkileri ile dikkat çeker.

14.Keyir: Bu içeçek bağırsaklarda çok güçlü bir savunma bariyeri kurar.Günde bir veya iki bardak kefir içmelisin.

woman's health