Bahar depresyonu sizi de vurmasın

Bahar depresyonu sizi de vurmasın

Tedavi edilmezse tehlikeli bir hal alan bahar depresyonunun belirtileri nelerdir?

Bahar artık kapıdan içeriye girdi! Havalar böyle ısınarak yazı bizlere getirecek. Peki baharla beraber gelen bahar depresyonunu nasıl anlarız? Tedavi edilmezse tehlikeli bir hal alan bahar depresyonunun belirtileri nelerdir?

Bahar yorgunluğu olarak başlayıp daha sonra bahar depresyonuna dönüşen bu hastalık önlem alınmazsa ciddi sonuçlara yol açabiliyor. Baharda değişen mevsime ayak uydurma süreci kışın ağırlığını atmak ve yazın hareketliliğine uyum sağlamak açısından kişileri etkiliyor ve kaygı durumu ortaya çıkarabiliyor.

Bu durum belirtileriyse bitkinlik, neşesizlik, uykuya dalamamak ve uyanamamak, sürekli sıkılma olarak ortaya çıkabiliyor. Peki bu durumla nasıl başa çıkabiliriz?

Bunun için yapabileceklerimiz ilk olarak kıştan bahara geçerken bol bol vitamin almak ve spor yapmak olmalıdır. Gelenin getireceklerinin stresini yaşamak yerine süprizlerin keyfini çıkarabileceğinizi düşünmek bize iyi gelecektir.

Erken kalkmak baharın bu etkisinden kurtulmanın güzel bir yolu olacaktır. Kendimizi biraz zorlayarak erken kalkmaya çalışmalıyız. Beynimizi organize etmek çok önemli. Böylece bize daha olumlu komutlar versin. Kendinizi kötü haberlere ve uyuşukluğa teslim etmemelisiniz.

Fiziksel olarak size destek olacak hareketlerde bulunmayı da ihmal etmeyin. Özellikle B ve C vitamini ve potasyum takviyesi iyi olacaktır. Günde 3 litre su tüketmeye özen gösterin. Yemek yemeden  ve uyumadan önce su içmek oldukça faydalı olacaktır.

Hareket etmek ve yürüyüş gerçekten size iyi gelecek ve bu dönemi daha huzurlu geçirmenizi sağlayacak. Yürüyün, hoplayın zıplayın, bunları yapmaktan çekinmeyin!

Bir başka önemli konu da eğer alkol kullanıyorsanız bunu azaltmanız. Bahar depresyonu yada yorgunluğundan dolayı alkole sarılmak problemleri daha çözümsüz bir hale getirebilir.

Söylediğimiz önerileri yerine getirebilirseniz bahar depresyonuyla başa çıkabilir ve baharın keyfini çıkarakbilirsiniz. Keyifli bir bahar geçirmek hepimiz için oldukça iyi bir uyanış olacaktır.