Baş ağrısı ve migren çekenler neler yemeli?

Baş ağrısı ve migren çekenler neler yemeli?

Başınız sık sık ağrıyor ve migreniz varsa bu önerilere mutlaka göz atın.

Baş ağrısı bir çok etkene bağlıdır. Gözlerinizi aşırı derecede yormanız, tansiyonunuzun düşmesi, sıkı diyetlre, zehirli gazlara maruz kalmanız baş ağrısına yol açar.

Baş ağrısının başlıca özelliklerinden birisi de susuzluktur. Her gün baş ağrısı çeken biriyseniz, mutlaka günde 1,5-2 litre su içmelisiniz.

Aynı zaman köpüksüz maden suyu da içebilirsiniz.

Baş ağrısının bir başka sebebi de kafein alışkanlığıdır. Haftaiçi kafeinli içecekler (alkol, kahve, çay) tüketmeye alışmış birisi haftasonu müthiş bir baş ağrısı çekebilir. Bu kafein eksikliğinden kaynaklanır. Bu sebepten  içecek alışkanlığınızı kafeinsiz olan şifalı otlardan yapılan çaylara kaydırmalısınız. Kafeinli içecekleri az tüketmeye vücudunuzu alıştırdığınızda baş ağrınızda kesilecektir.

Migren insanların %10′nunu etkileyen yaygın bir sağlık problemidir. Migren ile yaşanan başağrısı normalden çok daha yoğundur ve kafanın sadece belli bir bölgesini etkiler. Migren nöbetler halinde gelir. Bu nöbetler sırasında geçici körlük yaşanabilir yada gözler kararıp etrafında parlak cisimler görünebilir. Bu nöbetlerin süresi 2 saat ile 2 gün arasında değişebilir. Migreni stresli bir yaşamda tetikleyebildiği gibi tüketilen besinlerinde etkisi vardır.

Eğer migreniniz varsa çikolata, peynir, kırmızı şarap, turunçgiller, turşu ve mayalı yiyeceklerden uzak durun.