Bronzlaşma için kanser riskini göze almayın

Bronzlaşma için kanser riskini göze almayın

Dr. Akkurt, güneş altında uzun süre kalınmaması gerektiğini vurguladı.

Güneşten korunmak için ince ve açık tonlarda giyinilmesi, gözlük, şapka kullanımının ihmal edilmemesi gerektiğini söyleyen Dr. Sinan Akkurt, güneşte uzun süre kalması gerekenlerin mutlaka koruyucu doğal losyon ve güneş sonrası nemlendirici kullanmasını önerdi.

Biorezonans Uzmanı Dr. Sinan Akkurt, güneşlenmenin cildi yaşlandıran, hasar görmesine sebep olan bir eylem olduğunu vurgularken, özellikle yaz aylarında plajlarda bronzlaşma için uzun zaman güneşe maruz kalan kişilerin kansere uzanan riskleri üzerlerine çektiklerine işaret etti. Dr. Akkurt, özellikle beyaz tenli bayanların bronzlaşma isteği duyduğunu, ancak ciltlerinde koyu renk pigmentleri bulunmadığından bunun mümkün olmadığını dile getirdi ve ekledi: \"Uzun süre güneş altında kalmak cilt kanserine neden olabiliyor. Deniz ya da havuzdayken geçirdiğiniz zaman dilimi hem sağlığınızı korumanız, hem de vücudunuzun renk değişimini eşit oranda yaşaması için yeterlidir.\"

Güneşte kalınan süreden sonra vücuda uygulanacak güneş sonrası bakım kremlerinin önemine işaret eden Dr. Sinan Akkurt, tercihin yine doğal içerikli ürünlerden yana kullanılmasını önerdi. Bu kremlerin cilde kaybettiği nemi geri kazandırdığını ve deri soyulmasını engellediğini ifade etti. Güneş yanığıyla birlikte yüksek ateş şikayeti olanların derhal doktora başvurması gerektiğinin altını çizdi.

Leyditurk.com