Bu egzersizleri evde yapabilirsiniz..

Bu egzersizleri evde yapabilirsiniz..

Evde bu egzersizleri uygulayarak, forma girebilirsiniz..

Spora gidemesek bile evimizde yapacağımız küçük egzersiz hareketleriyle vücudumuzu biraz da olsa zinde tutmamız mümkün.

Boyun egzersizleri

Sandalyede oturarak başınızı yavaşça sağa döndürerek 3 sn. böyle durun sonra aynı işlemi sol tarafa doğru tekrarlayın. En az 5 defa bu hareketi tekrarlayın.

Sandalyede oturarak başınızı, yavaşça çeneniz göğsünüze değecek şekilde eğmeye çalışın. Dinlenin. Başınızı yavaşça arkaya bükün ve dinlenin. En az 5 defa tekrarlayın.

Sandalyede oturarak başınızı yavaşça kulağınız omzunuza değecekmiş gibi sağ ve sola eğin.

5 defa tekrarlayın.

Omuz egzersizleri

Ayakta veya otururken kolunuz vücudunuzun yanındayken önden yukarıya doğru baş hizasına kadar kaldırın sonra aynı şekilde geri indirin.

Aynı pozisyonda kolunuz vücut yanındayken yandan yarım daire çizer gibi baş hizasına kadar kaldırın sonra aynı şekilde geri indirin.

Bel ve karın egzersizleri

Sırt üstü dizler bükülü, ayak tabanları yerde ve kollar yanlarda olacak şekilde yatın. Bir elinizi belinizin altına koyarak diğer el ile beliniz arasında elinizi sıkıştırın. Bel kavisini düzleştirin, 5 sn. bu işlemi sürdürüp gevşeyin.

Ellerinizi, dizlerinize doğru uzatarak başınızı ve kürek kemiklerini yerden kaldırın. 5-10sn. bu pozisyonu koruyup gevşeyin.

Kalça ve diz egzersizleri

Bir ayağınızın topuğunu sürüyerek kalça ve dizinizi bükün, sonra uzatın. Aynı egzersizi diğer bacağınıza tekrarlayın. Bir ayağınızın topuğunu sürüyerek bacağınızı yana doğru açıp kapayın. Aynı egzersizi diğer bacakta tekrarlayın.