Bu haber lens kullananlar için

Bu haber lens kullananlar için

Göz sağlığınız için lens kullanmadan önce mutlaka ellerinizi temizleyin.

Dünyagöz’den Dr.Neslihan Özgen, görme bozukluklarının düzeltilmesinde, göz renginin değiştirilmesinde ya da kornea hastalıklarının tedavisinde dünyanın her yerindeki milyonlarca insanın kontakt lens kullanımından yararlandığını söyledi. Dr. Özgen, lens kullanmaya başlamadan önce hastanın muayene edilmesi gerektiğini belirterek, lens kullanılması sırasında bazı kurallara uyulması gerektiğini anlattı. Dr.Neslihan Özgen, “Göz sağlığınızı ve görüşünüzü mümkün olduğunca korumak için lenslerinize dokunmadan önce ellerinizin temiz olduğundan emin olmalısınız” dedi.

Kontakt lensler

Dünyagöz Hastanesi’nden Dr. Neslihan Özgen  kontakt lens kullanıma başlamadan önce gözlerin muayene edilmesini söyledi. Muayenenin ardından göz doktorunun hastanın görüşünü düzeltecek bir reçete vereceğini anlatan Dr. Özgen  bunun ardından kontakt lens kullanımına başlanabileceğini söylüyor.

Lenslerin kullanımı

Gözlerin farklı şekillerde ve boyutlarda olduğunu, dolayısıyla kontakt lenslerin göze tam olarak oturduğundan emin olmak için lenslerin doğru takılması gerektiğini vurgulayan Dr. Özgen , “Bunu yapabilmek için göz doktorunun gözün ve yüzeyinin özel ölçülerini alması ve lenslerin takılma şeklini etkileyecek eğim ve diğer etmenleri kontrol etmesi gerekir” dedi.

Dr.Özgen  , göz doktorunun takılan lenslerin göze uyduğundan, görüşü düzelttiğinden emin olmasından sonra lens takmayı öğrenmeye başlanabileceğini anlatarak, “Lensler birkaç defa takıp çıkartıldıktan sonra refleks halini alacaktır” dedi.

Kontakt lenslerin temizliği ve bakımı

Dünyagöz’den Dr. Özgen  , yeniden kullanılabilir lenslerin temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi gerektiğini belirtti. “Kontakt lenslerin doğru şekilde temizlenip bakteri oluşumunu %90, %95 azaltır” diye Dr.Neslihan Özgen, şunları söyledi: “Lens kutusunun da lensler kadar temiz olması gerekir; çünkü lensler saatler boyunca bu kutuların içinde kalır.  Basit ipuçlarıyla lens kutularını hijyenik tutmak mümkündür.  Lenslerinizi taktıktan sonra solüsyon kutusunu boşaltın.  Lens kutunuzu düzenli aralıklarla, her gün yeni dezenfektasyon solüsyonuyla yıkayın ve günlük olarak kuruması açısından  açık bırakın. Lens kutularınızı sıklıkla değiştirin. En ideali aylık olan lens kutularıdır.”