Bu ilaçlar beyin kanamasına neden oluyor

Bu ilaçlar beyin kanamasına neden oluyor

Bilinçsizce kullanılan bitkisel haplar beyin kanaması hatta ölüme neden olabilir.

Diyarbakır'da özel bir hastanede görev yapan göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Balyen, bitkisel hapların insan üzerindeki etkileri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Son 10 yıl içinde dünya genelinde bitkisel ilaçlara ilginin arttığını belirten Op. Dr. Lokman Balyen, bitkisel ilaçla tedavi yönteminin gelişmemiş ya da gelişmekte olan ülkelerde daha sık görüldüğünü ifade etti.

Bitkisel ilaçları, sağlık sigortası ve eğitim durumu olmayan insanların daha fazla tükettiğine dikkat çeken Balyen, kronik olarak ilaç kullanan hastaların, bu haplarla beraber gündelik ilaçlarını kullandığında, kendi ilacının etkisinin artıp veya azalabileceğini dile getirdi. Bitkisel ürünleri kesinlikle eş dost tavsiyesi ile gelişi güzel, bilinçsiz bir şekilde kullanmamak gerektiğini aktaran Balyen, "Bitkisel üründür etkisi olmasa tedavi edici özelliği olmasa bile yan etkisi yoktur demek çok yanlıştır. Bu bitkisel ürünler çeşitli kimyasal reaksiyonlar sonucu katkı maddeleri ile birleştirilmiş ve yan etkileri olan ürünlerdir. Son zamanlarda hastalarımın çantalarında göz, glokom damlaları zile beraber şeker hastası olan ve anti diyabetik ilaçlarıyla beraber çantalarında bulunduran hastalarımı görmekteyim. Hastalarıma anlattım bunların Sağlık Bakanlığı ruhsatı olmadığını eczanelerde satılmadığını, hiçbir doktorun bunu onaylamadığını söyledim. Medyada bu tür ürünlerden her gün bahsediliyor ve reklamları yapılıyor. Adeta ulusal bir ilaç terörü gibi. Bu ilaç terörü sağlığımızı ciddi bir şekilde tehdit etmektedir" dedi.

Bitkisel ilaçların kullanımı sonrası ortaya çıkabilecek zararlı durumlar hakkında da açıklamalarda bulunan Balyen, "Hastada pıhtı varsa veya kanında herhangi bir problem varsa ve eğer komadin kullanıyorsa, komadin ile beraber bu ilaçların kullanılması kanı daha da sulandırabilir daha da inceltebilir. Beyin kanaması gözde kanama, körlüğe ve hatta ölüme bile neden olabilir. Sağlık Bakanlığı onayı olmayan bu bitkisel ürünlere doktorlar onay vermeyecektir. Bunlar onaylı ve ruhsat almış olsalardı eczanelerde satılacaktı. Eczanelerde satılan ilaçların dışında bir ilaç almayın. Doğal tedavi demek betakaroten hapı almak değildir, doğal tedavi havuç brokoli almaktır. Doğal tedavi resveratrol hapı olmak balık hapı yağı almak değil, doğal tedavi üzümü yemektir balık yemektir. Doğal tedavi almak istiyorsanız o ürünü bahçesinden alacaksınız ve doğallığına inandığınız o ürünü en iyi şekilde kullanmak lazım" diye konuştu.

İHA