Bu sarımsağın kokusu yok, faydası çok!

Bu sarımsağın kokusu yok, faydası çok!

Ecz. Mehmet Müderrisoğlu, siyah sarımsağın faydalarını anlattı.

Türkiye’nin tanınmış eczacılarından Mehmet Müderrisoğlu, siyah sarımsağın kanserden kalp sağlığına, bağışıklığın güçlendirilmesinden cilt sağlığına kadar bir çok konuda yararları olduğunu belirterek, “Siyah sarımsak, enerji, vitamin, protein, mineral kaynağı olmanın yanında sağlığımız açısından yararlı 200’den fazla bileşik içeriyor” dedi. Ecz. Mehmet Müderrisoğlu, sarımsak ve siyah sarımsak ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Ecz. Mehmet Müderrisoğlu, mutfakların vazgeçilmezi, lezzet, şifa ve sağlık kaynağı sarımsağın bilinenden daha fazla faydası olan bir besin kaynağı ve baharat olduğunu söyledi. Sarımsağın çok eski zamanlardan bu yana şifa ve sağlık kaynağı olarak kullanıldığını ifade eden Ecz. Müderrisoğlu, “Mısır piramitlerinin bir sırrı da sarımsaktır. Bugün, piramit işçilerinin güçlenmek, hastalıklardan korunmak ve yaralarını iyileştirmek için sarımsak kullandığını biliyoruz” dedi.

200’den fazla yararlı bileşik içeriyor

Birçok kişinin kokusundan dolayı sarımsağın faydalarından kendini mahrum bıraktığını belirten Ecz. Müderrisoğlu, “Sarımsağın fermente edilmesiyle elde edilen siyah sarımsak normal sarımsak gibi kokmuyor. Fermantasyon sırasında bu sarımsağın besin değeri artarken tadındaki acılık da kaybolmaktadır. Siyah sarımsak, enerji, vitamin, protein ve mineral kaynağı olmanın yanında sağlığımız açısından yararlı 200’den fazla bileşik içeriyor. Siyah sarımsak yüksek oranda antioksidan özelliklere de sahiptir” dedi.

Normal Sarımsaktan Daha Güçlü

Ecz. Müderrisoğlu, siyah sarımsağın beyaz sarımsağa göre bakteri, virüs ve mantar kaynaklı hastalıklara karşı daha etkili olduğunu kaydederek, siyah sarımsağın normal sarımsağa avantajlarından bahsetti.

Mide ve diğer sindirim sistemi hastalığı olanların çiğ sarımsak tüketmemesini tavsiye eden Ecz. Müderrisoğlu, sarımsağı fazla tüketmenin mide rahatsızlığı, gaz ve alerji gibi sorunlara neden olabileceğini söyledi. Ecz. Müderrisoğlu, “Siyah Sarımsak kullanımı ise mide asit dengesini düzenlemeye yardımcı olabilir, antialerjik özelliktedir” dedi ve ekledi: “Siyah Sarımsak klinik semptomları etkili olarak iyileştirebilen doğal bir mide koruyucudur.’’

Siyah sarımsağın faydaları

-Kansere karşı koruyucudur
-Kalp sağlığını korur
-Beyin hücrelerini serbest radikal hasarına karşı korur
-Hafıza bozuklukları semptomlarını azaltır
-Bağışıklık sistemini destekler
-Karaciğeri korur.
-Diyabet semptomlarını iyileştirir
-Kronik böbrek rahatsızlıklarında, tedavinin toksik etkisini azaltır.
-Sindirim ve dolaşımı arttırır
-Tansiyonu düzenlemeye yardım eder
-Doğal mide koruyucudur
-Hiperlipidemi ve hiperglisemi durumlarını önlemeye yardımcıdır
-Yaşlanmayı geciktirir
-Antialerjiktir
-Saç ve cilt sağlığını korur
-Yorgunluğu önler

Ecz. Müderrisoğlu, siyah sarımsak tabletlerinin doktor ve eczacılara danışıldıktan sonra kullanılabileceğini söyledi.  

Leyditurk.com