Bu sporlar yaşam tarzını değiştirebilir

Bu sporlar yaşam tarzını değiştirebilir

Hangi spor programlarının yaşam tarzımızı nasıl değiştireceğini spor eğitmenleri açıklıyor.

Uzmanlar sağlıklı bir yaşam için yaşam tarzımızı değiştirmekten söz ediyorlar. Peki ama nasıl değiştirebiliriz? Tabii ki spor yaparak!

Diyet programları kilolu ve sağlıksız yaşamı tek başına önleyemez. Bunun için uzmanların hepsi yaşam tarzımızı değiştirmekten bahsediyor ama bunu nasıl yapabileceğimizi birçoğumuz bilmiyoruz.

Veriler, 2030 yılında dünya nüfusunun yüzde 60’a yakınının hareketsiz yaşam tarzı ile ilgili hastalıklarla karşı karşıya kalacağını gösteriyor.

Hareketsiz yaşamın diyabet, yüksek tansiyon, felç, kalp hastalığı, kalp yetmezliği, böbrek hastalığı, kısa ömür gibi hastalıkların yanı sıra psikososyal stres, anksiyete, stres, ruh hali, azalmış benlik saygısı ve depresyon gibi ağır semptomlara yol açtığı bilinen bir gerçek.

Peki ama yaşam tarzımızı nasıl değiştirebiliriz? Tabii ki spor yaparak!

Sports International eğitmenleri sporla yaşam tarzınının nasıl değiştirilebileceğini şöyle anlatıyor:

Yaşam tarzınızı değiştirmenizi hangi sporlar sağlıyor?

Bire-bir danışma (personal trainer): Vücut ağırlığınızı ve şeklini olması gereken noktaya taşırken hayattaki hedefleri ve planları geliştirmenize yardımcı olur.

Grup eğitimi: Kordinasyon sağlama, rasyonel düşünme, senkronizasyon- birlikte hareket edebilme olgusu- ile davranışa yönelik sağlıklı yaşam becerileri sağlar.

Grup desteği: Rol-modelleme, takım çalışması olgusu ile gerçek hayattan problem çözmeyi sağlar.

Eğitim seçimleri ve hedefli çalışma: Sosyal, çevresel, biyolojik, duygusal ve zihinsel düşünce ile başa çıkmaya yardımcı olur.

Akademili antrenörlerle ağırlık, Uzak Doğu sporları ve kilo kaybı çalışması, toplam vücut fitness eğitimi: Kişisel konfor sağlarken sorunları stratejik bir şekilde ele almak için idealdir.

Doğru beslenme planlaması: Planlı yürütmeye odaklanma ve strateji motivasyonu sağlar.

Kişiselleştirilmiş programlama: İstek, güven ve vücuda dair özeleştiri eksikliği, düşük benlik saygısı ve sağlıksız yaşam seçimleri ile başa çıkmaya yardımcı olur.

Sürekli fitness eğitimi: Kendi kendine mutluluk eğitiminin sürdürülmesinde etkilidir.