Daha beyaz dişlere sahip olmak istemez misiniz?

Daha beyaz dişlere sahip olmak istemez misiniz?

İşte dişlerinizi beyazlatacak 8 özel gıda...

Dişlerinizin inci gibi olmasını sadece kimyasallarla değil doğal ve elinizin altındaki yiyeceklerle de sağlayabilirsiniz. Doğa gülüşünüze de etki ediyor.

Çilek

Çileği dişlerinize sürerseniz ya da sadece bir avuç çilek bile yeseniz dişlerinizin üzerinde lekeler oluşmasını engelleyecektir. Ancak dikkat etmeniz gereken nokta ağzınızı mutlaka çalkalamaktır. Çünkü çileğin içerisinde bulunan asit ve şeker uzun süre kaldığında diş minesine zarar verecektir.

Portakal

Portakal kabuklarının iç tarafı dişleri beyazlatıcı olarak bilinir. Kuru portakaldan elde edeceğiniz macunu ise diş fırçası yardımıyla dişlerinize uygulayabilirsiniz. Bu işlemi haftada bir-iki kez tekrarlarsanız farkı göreceksiniz.

Limon suyu

Oldukça asitli olduğu bilinen limon suyu sadece saçlarınızın rengini açmada değil, dişlerinizi beyazlatmada da etkilidir. Ancak elbette bu tarifi çok sık uygulamamanız gereklidir. Aksi takdirde diş mineniz zarar görecek ve çürüğe elverişli bir hale gelecektir.

Elma sirkesi

Limon suyu gibi elma sirkesi de dişleri beyazlatmak için kullanılabilir. Karbonatla karıştırılıp dişlere sürüldüğünde elma sirkesi diş macunu görevi görecektir.

Sert meyve ve sebzeler

Elma, havuç, karnabahar, armut ve diğer sert besin maddeleri dişleri temizler ve lekelerin yok olmasını sağlar. Meyveler ve sebzeler içerisindeki doğal lifler ağızda tükürük ile birleştiğinde, dişlerin arasında kalmış olan yemek artıklarını ve leke yapan bakterileri temizleyecektir.

Brokoli

Bu çok faydalı sebze kansere ve kalp hastalarına karşı antioksidan olma özelliğinin yanı sıra diş minenizin üzerine asitlere karşı dayanıklı bir film çekerek dişleriniz için de bir koruyucudur. Brezilya’da yapılan bir araştırmaya göre soda asidinin diş minenize verdiği zararın önemli bir kısmı brokoli banyosu ile önlenebilmektedir.

Shiitake Mantarı

Bu mantarların gizli içeriği lentinan adı verilen şekerdir ve bu şeker bakterilerin ağzınızda diş plakası oluşturmasını engeller. Bu sayede dişlerinizin çürümesini ve diş minenizin aşınmasını da engellemiş olur.

Susam tohumu

Yapılan araştırmalara göre, bu küçük tohumlar dişlerinizdeki plakaların azaltılmasına yarayan temizleyici bir fırça görevindedirler. Ayrıca diş sağlığınız açısından faydalı olan kalsiyum minerallerinin de vücuda alınmasını sağlarlar. Badem gibi kuru meyveler de aynı plaka temizleyici etkiye sahiptirler.