Dansla hem kilo verin hem sıkılaşın !

Dansla hem kilo verin hem sıkılaşın !

Danimarkalı spor hocası Dennis Thomsen, Masala Bhangra’yı anlattı...

Yer Darüşşafaka Spor Tesisleri. Kadınlar, Spor ve Fitness Festivali için İstanbul’a gelen Danimarkalı fitness eğitmeni Dennis Thomsen’ın etrafını sarmış. Son 10 yıldır tüm dünyada popüler olan Hint dansıMasala Bhangra’yı öğrenmeye çalışıyorlar. İlginin dansa mı hocaya mı olduğunu anlamak zor doğrusu...

Festivaldeki tek hoca Thomsen değil... Spor eğitmeni Naumman Mazıcıoğlu önderliğinde Darüşşafaka Spor Tesisleri’nde ikincisi gerçekleştirilen festivale, uluslararası üne sahip birçok spor hocası katılıyor. Festival kapsamında hem profesyonel spor hocalarına hem de gönüllü katılımcılara ders veriliyor.

Kadınların yoğun ilgi gösterdiğini görünce Dennis Thomsen’a Masala Bhangra dansını sorduk.

Öncelikle dans-fitness kavramını açıklar mısınız?

Dans figürleri dinamik egzersiz hareketleriyle birleşiyor. Böylece hem spor yapar gibi kalori yakıyor ve sıkılaşıyorsunuz hem de dans etmenin keyfine varıyorsunuz.

Masala Bhangra da dans-fitness kategorisinde mi?

Evet, bu dans Hint kültürünün hareketli, eğlenceli ve ritmik dansını aerobik ile bir araya getiriyor. Bu dansın konseptini farklılaştıran şey, Hindistan’dan çıkmış olması. Tüm dünyada spor olarak görülse de bu dans aslında Hinduların yaşam tarzı.

Tarihçesi nedir?

1999’da Hindistanlı Sarina Kain tarafından planlandı. Sonrasında ise uluslararası izinleri alınıp onaylanmış bir fitness programına dönüştü. Masala Bhangra iki Hint kelimesinin bir araya gelmesinden oluşuyor. Masala; baharatlı, Bhangra ise Hindistan’nın kuzey eyaletine ait yöresel folk dansı anlamına geliyor. Bu dansın yüksek enerjisi, Hint folk dansını modern figürlerle birleştirirken vücudunuzun her bölgesinin çalışmasına yardımcı oluyor.

Kilo vermeyi kolaylaştırıyor mu?

Masala Bhangra dünyada en çok kalori yaktıran sporlardan biri haline geldi. Çünkü vücudun bütün uzuvları aynı anda, 55 dakika boyunca hiç durmadan hareket ediyor.

Sıkılaşmaya da yardımcı oluyor mu?

Kesinlikle... Zaten bu sporun amacı kilo verirken sıkılaşmak.

‘ÖĞRENCİLERİM BİR YILDA 15 KİLO VERDİ’

Herkese uygun bir spor mu?

Her yaş grubundan kadın erkek her kesime hitap eden bir spor türü. Tabii ki çok tempolu olduğu için bu yönde bir rahatsızlığı bulunanlar yapmamalı.

Yaz geldi, yakın zamanda bikini giymeye başlayacağız. Bu spora başlamak için geç mi?

Bu kişinin kendisiyle alakalı bir durum. Yaz gelmeden ne kadar önce başladığınız değil, ne sıklıkta yaptığınız önemli. Danimarka’daki öğrencilerim bir yılda 15 kilo verdi. Bu çok sağlıklı ve kontrollü bir kilo verme yöntemi.

Dünya nerelerde daha çok ilgi görüyor?

Yoğun olarak ders verdiğim ülkeler Avrupa ve Ortadoğu’da. Master düzeyde bir hocayım ve dünyada birçok ülkede seminerler verdim. Ürdün’den Norveç’e hatta Amerika’ya kadar birçok ülkeye gittim. Hâlâ da çağrılmaya devam ediyorum.

Ders ve seminer verdiğiniz başka bir dans-fitness dalı var mı?

Bar Bhangra denen bir fitness egzersiz programının daha hocalığını yapıyorum. Bu dans-fitness kategorisi ise Masala Bhangra programının figürlerini içeren ve ayrıca yarım kiloluk tahta çubuklar yardımıyla dans ve fitness hareketlerini birleştirerek, hem çıkardığı ses hem ağırlık kullanması nedeniyle tüm vücudu eğlenceli bir biçimde çalıştırmayı amaçlayan, kardio vasküler bir egzersiz türü.

HT Hayat