Dilimiz hangi hastalıkların habercisi?

Dilimiz hangi hastalıkların habercisi?

Prof. Dr. Ali Cımbız, dilimizin renginden ve şeklinden yola çıkarak hangi rahatsızlıklara önlem alınabileceğinin bilgisini verdi.

Show TV ekranlarında her sabah canlı olarak yayınlanan "Zahide Yetiş'le", birbirinden önemli konukları ağırlamaya devam ediyor. Programın bugün yayınlanan bölümüne Fizyoterapist Prof. Dr. Ali Cımbız katıldı. Dilimizin renginin ve şeklinin vücudumuzdaki hangi rahatsızlıkların habercisi olduğunu anlatan Prof. Dr. Ali Cımbız, bu konuda herkesin kendi dilini kontrol etmesi gerektiğini anlattı.

DİLİMİZİN UCUNUN KIRMIZI OLMASI NE ANLAMA GELİYOR?

Dil ucunun kırmızı olmasının gerginliğin ve uykusuzluğun habercisi olduğunu belirten Prof. Dr. Ali Cımbız, aşırı kırmızılığın alarm gibi algılanması gerektiğini söyledi. Eğer dilin ucu kırmızıysa kişinin gergin olduğunu belirten Prof. Dr. Ali Cımbız, bu durumdaki insanların gergin olduğunu ve kafasına bir şeylerin takılmış olabileceğini söyledi. Bu durumdaki insanların gevşemesi ve uyku kalitesini düzenlemeleri gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Ali Cımbız, dil altındaki damarların da ödemin göstergesi olduğunu anlattı.