Diş tellerini dert etmeyin !

Diş tellerini dert etmeyin !

Görünmeyen diş telleriyle gönül rahatlığıyla gülümseyebilirsiniz.

Diş çarpıklıkları artık yetişkinler için kader değil. Ortodontide, son yıllarda kullanılmaya başlayan görünmeyen diş telleriyle ileri yaşlardaki çarpıklıkları düzelterek gönül rahatlığıyla gülümsemeyi mümkün kılıyor!

Günümüzde uygulanan alternatif tedavilerle çocukluktan yetişkinliğe her yaştan hastanın tedavi edilebileceğini söyleyen Liv Hospital Ağız ve Diş Sağlığı bölümünden Dt. Fırat Dağcıoğlu “Dişteki çarpıklık ya da aralık nedeniyle gülümserken dişler kapatılır. Bu durumdan muzdarip olanlar da diş teli takmak istemediği için bir türlü tedaviye başlamaz. Artık yetişkinlerde uygulanan Invasilign ve Lingual tedavi yöntemleriyle diş teli takmadan güzel dişlere sahip olabilirsiniz” diyor.

Peki yetişkin ortodontik tedavisi nasıl yapılıyor?

Diş tellerinden kaynaklı estetik kaygıların yetişkinleri bu tedaviden uzak tuttuğu bilinen bir gerçek. Bu sorunun tel ve braket kullanmadan “Invasilign” yöntemi ile ortadan kaldırılabilmesi mümkün. Diş hastalıkları tedavisinde uygulanan yeni teknoloji “Invasilign” yöntemi ile tel ve braket kullanılmadan ağızda belirgin olarak gözükmeyen, ergonomik şeffaf plakalar ile düzgün ve sağlıklı diş tedavisi yapılıyor. Genellikle genetik sebeplerden kaynaklanan ve erken yaşlarda düzeltilebilen çarpık dişler, ilerleyen yaşlarda da düzeltilebiliyor, ancak tedavi daha uzun soluklu. Invisalign yöntemi, çapraşık dişleri düzeltme amacı ile dişlere takılan, çıkarılabilir, ağızda belirgin olarak görünmeyen bir seri şeffaf düzeltici plakla, braket ve teller kullanılmadan dişlerin düzeltilebilmesini sağlayan bir sistemdir. Şeffaf düzelticilerin, üç boyutlu özel bilgisayarlı sistemler yardımıyla hastanın diş yapısına birebir uygun olarak modellendiği, her bir düzeltici plağın yaklaşık 2 hafta boyunca kullanılır ve 2 hafta sonra yeni bir düzeltici takılır. Bu yeni düzeltici ile eskisi arasında, dişleri daha düzgün hale getiren küçük farklılıklar bulunur. Bu süreç adım adım ilerler. Belirli aralıklarla tedavi süresi, dişlerdeki çapraşıklık oranına göre 9-15 ay arasında değişiyor. Bu dönemde yaklaşık 18-30 adet şeffaf düzeltici plak kullanılıyor. Tellerle ve braketlerle yapılan klasik ortodontik tedavi ise 18-24 ay devam ediyor.